Aladağ Kayak Merkezinin etüd projesi 10

Aladağ Kayak Merkezinin etüd projesi 10 milyon lira


KONYA (A.A) - Konyaya kazandırılması planlanan Aladağ Kış Sporları Merkezinin sadece etüd projesinin 10 milyon lira olduğu bildirildi.
     Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan etüd ve incelemelerin ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden gelen nihai raporda, Aladağın kış sporları merkezi olmasına son derece uygun olduğunun belirtildiğini bildirdi.
     Raporda 4 etapta Aladağ Kış Sporları Merkezinin etüd projesinin ortaya konulduğunu ifade eden Acar, şunları kaydetti:
     Bu, yaklaşık 10 milyon lira maliyetli bir proje. Pist alanları, atlama yerleri ve yollarla ilgili bir çalışma yapılıyor. Rapordan son derece memnunuz. Çünkü, yapılması planlanan kayak merkezinin uluslararası standartlara da uygun olduğu, Konya hatta Türkiye için önemli bir proje olduğu ortaya konulmuş oldu. Proje, bu haliyle Konyada artık herkesin konuştuğu ve heyecanlandığı bir proje haline geldi. Biz hiçbir zaman bu proje Derbentin projesidir demedik. Bu Konyamızın çok önemli bir projesi dedik. Konyanın Aladağı da Konyaya renk katacak, Konya turizmini canlandıracak ve ilimiz için çok büyük bir kazanım olacak. Bu proje ile ilgili olarak Ramazan ayını müteakip, başta Konya valimiz olmak üzere, büyükşehir belediye başkanımız, milletvekillerimiz, il genel meclis başkanımız, oda başkanlarımızın da yer alacağı Gençlik ve Spor Genel Müdürümüzün de katılımıyla 2239 rakımlı Aladağın zirvesinde bir toplantı yapmayı düşünüyoruz.
    
     Muhabir : Şeref Yaşar
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Aladağ Kayak Merkezinin etüd projesi 10 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER