Alan Bazlı Fındık Destekleme ödemeleri

Alan Bazlı Fındık Destekleme ödemeleri


ORDU (A.A) - Ünye Ziraat Odası Başkanı İsmail Şirin, 2012 yılı ürünü için müracaat süresi 31 Aralık 2012 tarihi mesai bitiminde sona ereceğinden, üreticilerimizin mağdur olmaması için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve Fındık Kayıt Sistemine (FKS) kayıt yaptırmaları veya kayıtlarını güncellemeleri gerekmekte dedi.
     Şirin, fındık üreticilerine verilecek alan bazlı gelir desteğinin devam edeceğini, 2012 yılı için de üreticiye destekleme yapılacağını söyledi.
     Bakanlar Kurulu Kararı ile alan bazlı fındık destekleme ücretlerinin çiftçilere ödenmeye devam edeceğinin bildirildiğini belirten Şirin, şunları kaydetti:
     Bugüne kadar gerek bakanlarımız ve milletvekillerimiz, gerekse parti il ve ilçe başkanlarımız bütün yetkililer desteğin verileceği konusunda sıkıntı yok diyor. Ama buna dair resmi bir belge elimizde yoktu. Bugün artık bu resmi belge elimize gelmiş bulunmakta. 2012 yılı ürünü için müracaat süresi 31 Aralık 2012 tarihi mesai bitiminde sona ereceğinden üreticilerimizin mağdur olmaması için ÇKS ve FKSye kayıt yaptırmaları veya kayıtlarını güncellemeleri gerekmekte. Üreticimizden işleri son güne bırakmadan bir an evvel gelip odamıza müracaat ederek gübre, mazot desteğine göre evraklarını alıp muhtarlarına imzalattırmalarını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim etmelerini istiyoruz.
     Şirin, ayrıca alan bazlı destek ödemelerinin tek seferde değil, mart ve temmuz ayı olmak üzere iki taksitte ödenmesinin üreticinin yararına olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Alan Bazlı Fındık Destekleme ödemeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER