Alanyada Hristiyanların yanlış defnedildiği iddiası

Alanyada Hristiyanların yanlış defnedildiği iddiası -ARDİD Başkanı Anzhela: "Hristiyanların başları doğuda, ayakları batıda olacak şekilde defnedilmesi gerekir. Oysa tam tersi söz konusu. Yüzlerce Hristiyan yanlış defnedilmiş"


ANTALYA (A.A) - Alanya Belediyesi Yabancılar Mezarlığında, geçmiş yıllarda Hristiyanların yanlış defnedildiği belirlendi.
     Alanya Belediyesi Mezarlığında Müslüman mezarlığının yanında 1989 yılında, ilçede yaşayan yabancılar için yabancılar mezarlığı oluşturuldu. Mezarlıkta bugüne kadar 175 kişinin, konulan haç işaretlerine göre yanlış defnedildiği ortaya çıktı.
     Hristiyanların baş tarafının doğuya gelecek şekilde gömülmesi gerekirken tam tersi şekilde baş tarafı batıya gelecek şekilde gömüldüğü anlaşıldı.
     Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alanya Belediyesi Yabancılar Mezarlığında yıllardır fark etmedikleri bir durumla karşılaştıklarını söyledi.
     Mezarlıkta 20den fazla ülkeden yabancının mezarının bulunduğunu, yüzlerce Hristiyanın, geleneklerine ters şekilde yanlış gömüldüğünü ifade eden Anzhela "Hristiyan inancına göre kabirlerimizin baş tarafının doğu yönünde olması gerekiyor ama burada Müslümanlar gibi başları batıya gelecek şekilde gömülmüş. Bugüne kadar bunu fark etmemiştik" dedi.
     Anzhela, yanlışlığın bundan sonra olmaması için gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Kabirlerde mezar taşlarının tamamına yakını batı yönünde. Bu şimdilik önemli değil. Bu şekilde gömülmekte de bir sakınca görmüyorum. Sonuçta bilerek yapılan bir şey değil. Önemli olan bundan sonra işin doğru yapılması. Sonuçta Allah birdir. Bir Allaha inanıyoruz. Birlikte yaşayabiliyoruz" diye konuştu.
     Anzhela özellikle cenaze firmalarını uyararak "Hristiyanlar düzgün şekilde gömülsün. Burada yaşayanlar bunu bilmeyebilir. Bu hizmeti veren firmalar bu konuda gereken uyarıyı cenaze yakınına yapmalı" dedi.
     Alanyada yaşayan İrina Nastokova ise yanlış gömülmenin öneminin olmadığını söyledi. Bugüne kadar bu yanlışlığın sürmesinde kasıt bulmadığını kaydeden Nastokova, şöyle devam etti:
     "Herkes kendi dini ve adetlerine göre gömülmek ister. Önemli olan bundan sonra bunun devam etmemesi. Biliyorum ki bu bilerek yapılmış bir şey değil. Adetlerimize göre gömülmek isteriz ama bilmediğimiz için bir yanlışlık varsa bu demek değildir Allah onları kabul etmedi. Önemli olan bundan sonra bu hataları yapmamak."
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada Hristiyanların yanlış defnedildiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER