Alanyada otel ve restoran çalışanlarına gıda

Alanyada otel ve restoran çalışanlarına gıda eğitimi


ANTALYA (A.A) - Alanyada, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından restoran ve otel yöneticileriyle personeline eğitim verildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen eğitim programında, katılımcılara otel, kafe, bar ve restoranlarda 5996 Sayılı Kanun gereği uyulması gereken kuralları anlattı.
     Sektör çalışanlarının ve yöneticilerinin gıda güvenliği konusunda eğitim ve bilinçlik düzeylerini yükseltmeyi amaçladıklarını belirten Rüzgar, kullanılan tüm gıda maddeleriyle bunlarla temas eden madde ve malzemelerin bakanlık onayıyla kaydının olması gerektiğini vurguladı.
     Alanyanın turizm bölgesi olması nedeniyle en büyük sıkıntıyı alkollü içkilerde yaşadıklarını da ifade eden Rüzgar, "Kaçak ve sahte alkol konusu ilçemizde turistik tesis sayısının yüksek olması ve her şey dahil sistemin yaygın olarak uygulanması nedeniyle önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.
     Son dönemlerde alkollü içkilerden kaynaklanan olumsuzlukların uzun süre Avrupa basınında yer aldığını anlatan Rüzgar, "Bu durum ülkemizin imajını ve turizm sektörünü olumsuz yönde etkilemiştir. Herhangi bir ilimizde gerçekleşen sıradan olumsuz bir olay sıradan bölgesel haber niteliğindeyken benzer olay Alanyada gerçekleştiği takdirde, dünya ve özellikle Avrupa kamuoyunda öncelikli haber olarak yer almaktadır. Tüm bunların önüne geçmek için işletmelere de büyük görev düşmektedir. Bunun için de yasaya uygun ürünler alınmalıdır" diye konuştu.
     Rüzgar, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevapladı.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt / Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Alanyada otel ve restoran çalışanlarına gıda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER