Alanyada şehir içi tren projesinin ihalesi

Alanyada şehir içi tren projesinin ihalesi yapıldı


ANTALYA (A.A) - Alanyada daha önce iki kez ertelenen şehir içi tren projesinin ihalesi gerçekleştirildi.
     Alanya Belediye Encümeni, Belediye Başkan Vekili Kemal Dere başkanlığında toplanarak, Alanyada ilk kez hizmet verecek şehir içi trenin ihalesini gerçekleştirdi.
     Alanya ilçe merkezinde hizmet verecek 2 şehir içi trenin ihalesini, yıllık 35 bin lira muhammen bedelle 10 yıllığına Ali Yıldız aldı.
     Dere, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, şehir içi trende ilk vagonun ilk 3 ay içerisinde kendilerine teslim edileceğini, diğer 3 vagonunda ise gelecek yıl nisan ayında alınacağını belirtti.
     Şehir içi trenin güzergahları hakkında bilgi veren Dere, "Şehir içi trenin güzergahları, Alanya Belediye Meclisinin 6 Kasım 2012 tarihinde aldığı karar doğrultusunda Orman İşletmesi Kavşağı, Atatürk Caddesi, Güzelyalı, Damlalaş, İskele, Rıhtım ve Keykubat Caddesi olarak belirlendi. Amacımız turistik potansiyelin olduğu Müze, Kızılkule, Damlataş ve çevresine daha fazla insanı daha kısa sürede ulaştırmak" dedi.
     Alanya Belediye encümeni haftalık toplantısında Otogar ve Hükümet Caddesinde bulunan 11 iş yeri de ihale yoluyla kiraya verildi. İhalede 11 iş yeri, 270 bin 150 lira bedelle yeni sahiplerini buldu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada şehir içi tren projesinin ihalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER