Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı

Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kocaman: -Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri gibi yerlerde çalışan veya çalıştırılacak kişilerin sağlık raporlarının 6 ayda bir yenilenerek iş yerinde muhafaza edilmesi gerekmektedir


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman, Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri gibi yerlerde çalışan veya çalıştırılacak kişilerin sağlık raporlarının 6 ayda bir yenilenerek iş yerinde muhafaza edilmesi gerekmektedir dedi.
     Kocaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmenlik değişikliği yapıldığını söyledi.
     Umuma açık ve eğlence yerinde çalışanların 6 ayda bir sağlık raporu almaları gerektiğini ifade eden Kocaman, şöyle konuştu:
     Yeni düzenlemeye göre yönetmenliğin 36. maddesinin 2., 3. ve 5. fıkraları değiştirilerek umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde çalıştırılacak kişilerin resmi sağlık kurulundan bulaşıcı hastalığı olmadığına dair sağlık raporu alacağı ifade ediliyor. Eskiden bu rapor yılda bir defa alınırken yeni düzenlemeyle 6 ayda bir defa alma zorunluluğu getirilmiştir. İş yerinde hazır bulundurulacağı hüküm altına alınmıştır. Bu nedenle umuma açık istirahat ve eğlence yerleri gibi yerlerde çalışan veya çalıştırılacak kişilerin sağlık raporlarının 6 ayda bir yenileyerek iş yerinde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Aksi halde iş yeri işletmecisine 2559 sayılı kanunun 6. maddesinde belirtilen usule göre idari para cezası uygulanacağı tarafımıza bildirilmiştir. Esnaflarımızın riayet etmeleri gerekmektedir.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER