Bilinçsiz klima kullanımına dikkat

Bilinçsiz klima kullanımına dikkat -Uzmanlar aşırı sıcaklarda bilinçsiz kullanılan klimanın boyun, bel ve sırt ağrısına neden olduğu yönünde uyarıyor


DİYARBAKIR (A.A) - Uzmanlar aşırı sıcaklarda bilinçsiz klima kullanımının, boyun, bel ve sırt ağrısına neden olduğu yönünde uyarıyor.
     Memorial Diyarbakır Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünden Uzman Dr. Yahya Kemal Burkan, yaptığı açıklamada, sıcak havalarda bilinçsiz klima kullanımının sağlığı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
     Burkan ani hava değişiminin vücutta bazı reaksiyonlara neden olduğuna dikkati çekerek, Ani hava değişimi kas kasılmasına bağlı ağrılara, boyun ya da bel tutulmalarına neden oluyor. Kas kasılmasına, boyun ve bel fıtığı, kireçlenme, boyun düzleşmesi adı verilen omurga eğrilikleri ve fibromyalji hastalıkları da eşlik ediyorsa, tutulmalar kaçınılmaz. Bu nedenle kireçlenme ve fıtık rahatsızlığı bulunanlar klimayı bilinçli bir şekilde kullanmalıdır dedi.
     Klimalı ortamda ideal ısının 23 derece olduğunu vurgulayan Burkan, kapalı ortamlarda klimanın direkt yüze ya da boyuna doğru gelmesinin engellenmesi gerektiğini belirtti.
     Burkan kas ve iskelet sisteminde meydana gelen şikayetlerin, basit önlemlerle asgariye indirmenin söz konusu olabileceğini ifade ederek, havanın çok sıcak olduğu dönemlerde mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması, çıkmak zorunda olanların ise az terleten pamuklu ve ince giysiler giymeleri tavsiyesinde bulundu.
     Boyun, bel ve sırt ağrısı şikayetleriyle fizik tedavi uzmanına başvuran hastalara tanı konulduktan sonra uygun ilaç tedavisi, egzersiz programları, terapötik masajlar ve özel fizik tedavi yöntemleri uygulandığını kaydeden Burkan, ağrılar geçtikten sonra ise fizyoterapist tarafından uygun görülen bel, boyun ve sırt kaslarını germe ve güçlendirme egzersiz programlarının uygulandığını belirtti.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bilinçsiz klima kullanımına dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER