Albay Üçokun hipnoz ve işkence davasına

Albay Üçokun hipnoz ve işkence davasına onama -Yargıtay 8. Ceza Dairesi, emekli Albay Üçok hakkında verilen 7,5 yıl, emekli Yarbay Doğana verilen 9 yıl hapis cezasını onadı


KAYSERİ (A.A) - Aylin Sırıklı Dal - Yargıtay 8. Ceza Dairesi, işkence suçundan yargılanan eski Hava Kuvvetleri Askeri Hakimi Albay Ahmet Zeki Üçoka verilen 7,5 yıl, hipnoz uzmanı emekli Yarbay Gürol Doğana verilen 9 yıl hapis cezasını onadı.
     Askeri belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan Kayseri 2. Hava İkmal ve Bakım Merkezi Komutanlığında görevli üç astsubayın hipnoz ve işkenceyle ifadelerini almakla suçlanan eski Hava Kuvvetleri Askeri Hakimi Albay Ahmet Zeki Üçok ile emekli Yarbay Gürol Doğan, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmış, yargılama sonunda Ahmet Zeki Üçok, işkence yapmak suçundan her bir mağdur için ayrı ayrı 2 yıl 6şar ay, emekli Yarbay Gürol Doğana ise her bir mağdur için işkence yapmaktan ayrı ayrı 3er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
     Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 8. Ceza Dairesi, sanıklar hakkında verilen hapis cezalarını onadı.
    
     -Savcı Üçokun bilgisi, yetkisi ve isteği dahilinde girdim-
    
     Hipnoz uzmanı emekli Yarbay Gürol Doğan, astsubaylar Ali Balta, İsmail Dağ ve Orhan Güleçin sorgusuna, dönemin Kayseri 2. Hava İkmal ve Bakım Merkezi Komutanı Korgeneral Rıdvan Ulugüler ile Askeri Savcı Üçokun bilgisi, yetkisi ve isteği dahilinde girdim demiş, hakkında açılan işkence davasının son duruşmasında 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
     Haklarında hazırlanan iddianamenin 9 Aralık 2010da, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesi sonrası Doğanın ardından ikinci dava, savcı Üçoka açılmıştı.
     Gürolun toplam 7 yıl 6 ay hapis cezası aldığı dava ise Yargıtay tarafından usulden bozulmuş ve Üçokun davası ile birleştirilmesi istenmişti.
    
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Albay Üçokun hipnoz ve işkence davasına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER