Aldığı destekle cirosunu ve ihracatını artırdı

Aldığı destekle cirosunu ve ihracatını artırdı -Balıkesirde asansör motoru, elektrik malzemeleri, makine ve motor aksamı üreten bir firma, GMKAya sunduğu projenin kabul edilmesi sonucu aldığı destekle cirosunu ikiye katladı, ihracatı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirde, asansör motoru, elektrik malzemeleri, makine ve motor aksamı üreten bir firma, Güney Marmara Kalkınma Ajansına (GMKA) sunduğu projenin kabul edilmesi sonucu aldığı destekle cirosunu ikiye katladı, ihracatını yüzde 69 artırdı.
     GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, ajanstan kullandığı 370 bin lira hibe desteğiyle istihdam ve ihracat artışı sağlayan, 7 yıldır asansör motoru üretimi yapan firmada incelemelerde bulundu.
     Balıkesirin 2023 yılında 10 milyar dolar ihracat hedefini yakalaması için çalıştıklarını bildiren Gündoğan, şöyle konuştu:
     Firmaya verdiğimiz 370 bin liralık destek, ihracat ve ciro rakamlarına bakarak değerlendirdiğimizde 8-10 kat daha fazla etki gösterdi. Balıkesirin 2012 yılında 475 milyon dolar ihracatı var. Bu rakam Balıkesir olarak hedeflerin çok uzağında. Potansiyelimiz var. Balıkesire önümüzdeki kısa dönemde dışarıdan yatırımcıların geleceğini düşünüyorum.
     Üretimini İstanbuldan 7 yıl önce Balıkesire taşıyan firmanın sahibi Mustafa Öngay ise hayal ettiği projenin gerçeğe dönüşmesine katkı sağlayan GMKAdan övgüyle söz etti ve Bu destek üzerimize nimet gibi geldi dedi.
     Aldıkları son teknoloji iki tezgahla fason üretimi bırakıp markalaştıklarını dile getiren Öngay, şunları kaydetti:
     370 bin lira hibe desteği sayesinde 3 yılda yapılabilecek yatırımı 9 ay gibi kısa sürede gerçekleştirdik. Hayal ettiğimiz projeyi GMKA sayesinde gerçeğe dönüştürdük. Firma olarak ürün gamına 31 yeni ürün ekledik. Proje kapsamında uluslararası 4 yeni sertifika aldık, 10 kişi olarak planlanan istihdam artışını 20ye çıkardık ve çalışan sayımız 49dan 69a yükseldi. Geliştirilen asansör motorları ve makinelerini, Azerbaycan, Dubai, Irak, İran, Afganistan, Gürcistan, Almanya ve İtalyaya ihraç etmeye başladık. İhracatımız 2,2 milyon liraya, ciromuz ise 4,4 milyon liraya ulaştı.
    
     Muhabir: Ramazan Demir / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Aldığı destekle cirosunu ve ihracatını artırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER