Alıçlı köylüleri şenlikte buluştu

Alıçlı köylüleri şenlikte buluştu


YOZGAT (A.A) - Alıçlı Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 6. Geleneksel Yayla Şenliği yapıldı.
     Alıçlı Köyü yaylasında yapılan şenliğe, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Çekerek Kaymakamı Kürşad Atak, Garnizon Komutanı Erhan Arslan, Belediye Başkanı Duran Özkan, Alıçlı Köyü Derneği Başkanı Osman Akyol, Ankarada faaliyet gösteren Çekerekliler Derneği Başkanı Enver Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Alıçlı Köyü Derneği Başkanı Osman Akyol, uzun yıllar önce köylerinden göç eden insanların bu tür etkinliklerle yılda bir kez de olsa bir araya geldiklerini söyledi.
     Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Akyol, Alıçlı köylüler olarak, yeniden aynı heyecanı, aynı çoksuyu, aynı sevgiyi yaşamak ve paylaşmak için bir araya gelerek, tanışıp kaynaşmak kültürümüzü genç nesillere öğreterek, nesilden nesile devam etmesini sağlamak istiyoruz. Birlikten kuvvet doğar misali birlik ve beraberliğimizin devam etmesi hepimizin menfaatine olacağının bilinci içerisinde her ferdin üzerine düşen görevi yapacağını ümit ediyorum diye konuştu.
     Şenlikte Sorgun Belediyesi mehteran takımının gösterisinin ardından çeşitli hediye çekilişleri yapıldı.
     Anadolu Kervanı Müzik Gurubunun konser verdiği şenliğe katılanlara yemek ikram edildi.
    
     Muhabir: Eyüp Yıldız / Özcan Güney
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Alıçlı köylüleri şenlikte buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER