Alman heyet Gaziantepte

Alman heyet Gaziantepte -Heyet, Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyini ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Almanya Federal Güvenlik Politikaları Akademisinden Dr. Hans Dieter Heumann başkanlığında 35 kişilik heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, heyete, kent konseyinin yapısı ve kuruluşunu anlattı.
     Eğitim, ulaşım, sanayi, çevre, ulaşım gibi şehrin ana konularında üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirten Binici, bunları kitap haline getirip, halkla paylaştıklarını ifade etti.
     AB ülkelerinden temsilcileri davet ederek, Gaziantepi, unutulmaya yüz tutan değerleri tanıtmayı hedeflediklerini vurgulayan Binici, şunları kaydetti:
     "Kent Konseyi olarak yakında Suriyelilerin kaldığı kampları ziyaret edeceğiz. Gaziantepte 3 tür Suriyeli var. Birincisi kamplarda kalanlar, ikincisi pasaportla gelenler, üçüncüsü de ülkelerindeki savaştan kaçıp, sınır köylerindeki akrabalarının yanına sığınmış, kayıtsız gelenler. En vahim de bunların durumu.
     Belediye Başkanımız Asım Güzelbey, öncelikle çocukların eğitimi için okul açtı. Bir ofis kurarak bunların envanterini çıkardık. Suriyeliler için bir Koordinatör Vali atandı. Asıl temennimiz onların huzurlu bir ortamda ülkelerine dönmesi. Ama burada kaldıkları sürede bizim misafirlerimiz. Ev alabiliyorlar, iş kurabiliyor hatta sınavsız üniversiteye kayıt yaptırıp, okuyabiliyorlar."
     Heumann da başta Kilisteki kamplar olmak üzere birkaç kampı ziyaret ettiklerini ve Suriyeliler hakkında bilgi sahibi olduklarını belirtti.
     Suriyelilerin genel anlamda durumlarını ve sağlıklarını çok iyi gördüklerini ifade eden Heumann, Türk halkının yaptığı yardım ve gösterdiği duyarlılığın takdire şayan olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Alman heyet Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER