Alman iş adamları Giresun Valisi Şahini

Alman iş adamları Giresun Valisi Şahini ziyaret etti


GİRESUN (A.A) - Alman iş adamları Giresun Valisi Dursun Ali Şahini ziyaret etti.
     İslam Hristiyan Çalışma Birliği Başkanı Hartmut Dreier ve Alman iş adamı Hubert Sechulte Kemperin aralarında bulunduğu Türk ve Alman iş adamlarından oluşan heyet Şahini makamında ziyaret etti.
     Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, son yıllarda Türkiyenin ve Giresunun hızla geliştiğini ifade söyledi.
     Giresunda iş kuracak yatırımcılara büyük oranda teşvikler bulunduğunu belirten Şahin, Son açıklanan teşvikler yatırımcılar için büyük avantajlar sağladı. Yabancıların ülkemize yatırım yapmalarında kolaylık sağlamak için sayın Başbakanımızın talimatıyla kalkınma ajansları kuruldu. İlimize yatırım yapacak yatırımcıların problemlerini çözmek devletin ildeki temsilcisi olarak bana ait. Bürokratlarımla beraber ilimizdeki yatırımcılara her türlü yardım ve desteği sağlamaya söz veriyorum dedi.
     Alman iş adamı Hubert Sechulte ise Giresunun birçok açıdan dikkat çekici olduğunu ifade ederek, Özellikle turizm açısından çok dikkat çekici bir şehir. Yapılmakta olan havaalanı ve kullanılan çevre yolu ilerleyen zamanda turistlerin buraya hızla yönelmesine sebep olacaktır. Yapılacak oteller ve dağlarda kayak merkezleri ile burada turizm oldukça gelişecek. Sanayi yatırımları ise Alman girişimcileri Çine değil Türkiyeye yönlendirecektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Alman iş adamları Giresun Valisi Şahini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER