Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Roth, Cizrede

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Roth, Cizrede -Roth: Türkiyedeki barış sürecini olumlu buluyorum, bu sürece katkı yapmaya hazırım


ŞIRNAK (A.A) - Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Türkiyedeki barış sürecini olumlu buluyorum, bu sürece katkı yapmaya hazırım dedi.
     Irakın kuzeyindeki temaslarının ardından Habur Sınır Kapısından Türkiyeye giriş yaparak Cizreye gelen Roth, burada Belediye Meclis Üyesi Hanım Onur ve Şırnak Barosu avukatlarından Sertaç Özkan tarafından karşılandı.
     Cizre Barosu Sosyal Tesislerinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Roth, Türkiyedeki barış sürecinin her iki tarafın yararına olacağını söyledi.
     Kadınların söz konusu süreçte büyük rol oynayacağını düşündüğünü kaydeden Roth, Türkiyedeki barış sürecini olumlu buluyorum, bu sürece katkı yapmaya hazırım dedi.
     Türk ve Kürtlerin bir dostu olarak bu güneşin, barışın güneşi olacağını umut ediyorum diyen Claudia Roth, şöyle konuştu:
     Türkiyede başlayan sürecin sonucunda bir barış çıkacağını çok umut ediyorum. Geçmişte Türkiyede gerçekten çok kan dökülmüş,gözyaşları dökülmüş, insan hayatları kaybedilmişti ancak o nedenle bu barış sürecinin her iki taraf için yararlı olacağını düşünüyorum. Her iki taraf da bu süreç için çaba sarf edecektir. Hepimizin de bildiği gibi istikrarın temeli demokrasidir. Demokrasinin olduğu, kadınların ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğu bir ülkede azınlıkların, Kürtlerin, Lazların, Alevilerin başka etnik ve dini kökenli halkların eşit haklara sahip olduğu zaman demokrasi olacaktır. Böyle bir ülke istikrarlı bir ülke olacaktır.
     İstikrarı ve demokrasiyi sağlayan, hakları garanti altına alan yeni bir anayasanın çıkmasını umut ettiklerini anlatan Roth, şöyle dedi:
     Böyle istikrarsız bir bölgede Türkiye istikrarlı bir ülke haline gelebilir. Öcalanın ilan ettiği silahların susturulması ve diğer şeyleri bir ilk adım olarak görüyorum. Biz tabii ki demokrasinin gelişmesi için başka adımların da atılması gerektiğini düşünüyoruz. Öbür tarafın da adımlar atması lazım. Mardinde bir çocuğun bana söylediği, bize bir gelecek lazım, bir umut lazım sözünün artık gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
     Roth ve beraberindekiler daha sonra Cizreden ayrıldı.
    
     Muhabir: Abidin Yel / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Roth, Cizrede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER