CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: Toplumsal mutabakatla yapılacak çalışmalar demokrasiyi güçlendirir, kuvvetlendirir. Bu da örgütlü toplumda olur


HATAY (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, toplumsal mutabakatla yapılacak çalışmaların demokrasiyi güçlendirip kuvvetlendireceğini, bunun da örgütlü toplumla olabileceğini belirtti.
     Antakya Havuzlu Bahçede düzenlenen Engelliler Çalıştayına katıldıktan sonra partisinin il teşkilatında konuşan Akkaya, çalışmalarında toplumsal örgütlenmeyi dikkate aldıklarını söyledi. Hataydaki sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların örgütlenmesini sağlayarak sorunları ortaklaştırmayı amaçladıklarını ifade eden Akkaya, şunları söyledi:
     Örgütlü bir toplumun karşısında kimse duramaz. Örgütlü toplum, üreten toplumdur. Bizim en büyük sıkıntımız örgütlü toplum olmamamızdır. Dünyanın hiçbir yerinde tek bir parti iktidarıyla demokrasiyi getirmemiştir. Ancak getirirse totaliter rejimi getirir, diktayı getirir. Toplumsal mutabakatla yapılacak çalışmalar demokrasiyi güçlendirir, kuvvetlendirir. Bu da örgütlü toplumda olur. Ancak ülkemizde örgütlü toplum olmamanın eksikliğini yaşıyoruz.
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun talimatıyla Engelliler Üst Kurulunun oluşturulduğunu vurgulayan Akkaya, bu kuruldaki görevlilerin engellilerin sorunlarını dinleyeceğini, problemlerini tespit ederek engelliler adına mecliste çalışma yapacaklarını ifade etti.
     Engellilerin toplumda eşit şekilde yer almasını sağlamayı hedeflediklerini belirten Akkaya, bu anlamda oluşturulan kurulun önemine değindi. Engelliler üst kurulu çalışmasında 7 bölgede pilot illerin seçildiğini anlatan Akkaya, Hatayın da ilk pilot il olduğunu söyledi.
     Hatayda 22 bin engellinin bulunduğunu belirten Akkaya, bu engellilerin birçoğunun evlerinde hapsolduğunu, dışarı çıkamadığını kaydetti.
     Akkaya, çözüm süreciyle ilgili olarak da Hükümet açılım politikalarıyla, sözde barış sözleriyle insanların kafasını başka yerlere doğru çekmeye çalışıyor. Esas sorunumuz bizim işsizlik, aşsızlık ve üretmemektir. Hatayda 100 esnafı dolaştıysam en az 50si işsizlikten yakındı. Kaç gündür Gündüz Caddesinde siftah yapamayan esnaflar var dedi.
    
     Muhabir: Lale Köklü-Emin Sansar / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER