Almanyadaki yangın faciası

Almanyadaki yangın faciası -Baden-Württemberg eyaleti Başbakan Yardımcısı Schmid: -Şu ana kadar yapılan tespitlerde kurbanların gaz zehirlenmesinden dolayı öldükleri, yani dışarıdan bir zorlama, bir yaralama olmadığı kesin


KONYA (A.A) - Almanya Federal Cumhuriyeti Baden-Württemberg eyaleti Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Maliye Bakanı Dr. Nils Schmid, Almanyanın Backnang kentinde 8 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği yangına ilişkin, Şu ana kadar yapılan tespitlerde kurbanların gaz zehirlenmesinden dolayı öldükleri, yani dışarıdan bir zorlama, bir yaralama olmadığı kesin dedi.
     Konya Ticaret Odasında düzenlenen toplantı sonrası gazetecilerin Backnangdaki yangın faciasıyla ilgili sorularını cevaplandıran Schmid, şunları kaydetti:
     Şu anda araştırma ve soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. Şu ana kadar yapılan tespitlerde kurbanların gaz zehirlenmesinden dolayı öldükleri, yani dışarıdan bir zorlama, bir yaralama olmadığı kesin. Bizim kendi polis teşkilatımız bunun teknik yönünü araştırıyor. Yangının herhangi bir teknik sebepten dolayı mı çıktığını araştırıyor. Ayrıca bağımsız ve tarafsız olduğundan dolayı Zürih polisinden de uzman bir ekip geldi. Çünkü onlar bu konuda hakikaten uzman ve dünya tarafından onların yaptıkları raporlar kabul görmekte. Onlar da bizden bağımsız olarak bu konuyu araştırıyorlar.
    
     Muhabir: Ahmet Akbıyık
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Almanyadaki yangın faciası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER