Almanyadaki yangında 8 Türkün ölmesi

Almanyadaki yangında 8 Türkün ölmesi -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu: -Temennimiz bu olayda herhangi bir neonazi kundaklamasının olmamasıdır


ANTALYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanyadaki yangında 8 Türkün ölmesi konusunda, Temennimiz bu olayda herhangi bir neonazi kundaklamasının olmamasıdır dedi.
     Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanyanın Stuttgart kenti yakınlarındaki Backnang kasabasında bir apartmanda çıkan yangın sonucu aynı aileden 8 Türkün yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü hatırlattı.
     Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun hayatını kaybeden 8 Türk vatandaşının cenazelerini İstanbula getirdiklerini, yapılan otopsinin ardından cenazelerin Afyonkarahisarda toprağa verildiğini söyledi.
     İstanbulda yapılan otopsi ile tüm ihtimalleri göz önünde tutmak istediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
     Biz baştan kimseyi suçlamak istemiyoruz. Tüm ihtimaller göz önünde bulundurularak soruşturmanın yapılmasını istiyoruz. Maalesef Almanyada daha önce üzüntü duyduğumuz kundaklamalar yaşandı, vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Geçmiş tecrübemiz yüzünden bu inceleme yapılırken geniş ve ayrıntılı bir soruşturma olsun ki bir şüphe yaşanmasın.
     Almanyadaki otopsiden sonra Türkiyede de otopsi yapılmasının Almanyaya güvenmemek anlamına gelmediğine işaret eden Çavuşoğlu, Biz soruşturma için kendileri ile temas halindeyiz. Temennimiz bu olayda herhangi bir neonazi kundaklamasının olmamasıdır. Ama bu ihtimallerin hepsi göz önünde tutularak soruşturma devam ediyor. Sanırım yakında bunun sonuçları da açıklanır diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Almanyadaki yangında 8 Türkün ölmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER