Almanya Adalet Bakanı Leutheusser

Almanya Adalet Bakanı Leutheusser-Schnarrenberger Gaziantepte -Bakan Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, kentteki Suriyeli Misafirlerimiz Bilgi ve Eğitim Merkezini gezdi -Leutheusser-Schnarrenberger -Uluslararası topluluk ve ku


GAZİANTEP (A.A) - Almanya Federal Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, AB ve uluslararası topluluk ve kuruluşların, Suriyeli sığınmacılara yardım konusunda daha faal olması gerektiğini söyledi.
     Bakan Leutheusser-Schnarrenberger, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezini ziyaret etti. Burada eğitim gören Suriyeli çocuklarla mozaik yapan ve aileleriyle görüşen Leutheusser-Schnarrenberger, gördüğü manzaradan çok etkilendiğini belirterek, şahane bir projenin hayata geçirildiğini ifade etti.
     Ülkelerinden aileleriyle kaçan çocuklara merkezde eğitim ve çeşitli faaliyetlerde bulunma imkanı sunulduğunu dile getiren Leutheusser-Schnarrenberger, Çocukların burada neşe içinde ders yaptığını görüyorum. Çocukların mutlu ve neşeli bir şekilde burada eğitim görmelerinden çok mutlu oldum. Büyükşehir Belediyesi ve Valinin de desteğiyle çocukların geleceğine yatırım yapılmış. Gerçekten çok etkilendim. Türk hükümeti, yerel yönetim, ülkelerinden kaçan insanların kendilerini memleketlerinde hissetmeleri için çok şey yapmışlar dedi.
     Türk Hükümetinin ortaya koyduğu hizmetten ve çalışmalardan son derece etkilendiğini anlatan Leutheusser-Schnarrenberger, Alman hükümeti olarak sığınmacılara barınmalarıyla ilgili katkıda bulunmak istediklerini kaydetti. Bu konudaki ilk adımın bugün Kilisteki konteyner kentte atıldığını aktaran Bakan Leutheusser-Schnarrenberger, Bunun devamı da gelecek diye düşünüyorum dedi.
     Bir gazetecinin, Batılı ülkelerin, Türkiyeyi Suriyeli sığınmacılara yardım konusunda yalnız bıraktığını belirterek, görüşünü sorması üzerine Bakan Leutheusser-Schnarrenberger, Birleşmiş Milletlerin (BM) bu konuda üstlendiği bir takım görevler olduğunu ifade ederek, Ama bunun dışında uluslararası topluluk ve kuruluşların, ABnin (Suriyelilere sığınmacılara yardım konusunda) daha faal olması gerekiyor. Zannediyorum, önümüzdeki aylarda bununla ilgili adımlar atılacaktır diye konuştu.
     Koordinatör Vali Veysel Dalmaz da uluslararası otoritelerin, Suriyede yaşanan drama sessiz kalmaması ve Türkiyenin Suriyelilere verdiği desteğe katkı sağlaması gerektiğini belirterek, bu desteğin yeni yeni gelmeye başladığı ifade etti. Dalmaz, Bu dramı iyi anlatırsak, oradan destek geleceğini ümit ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Almanya Adalet Bakanı Leutheusser Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER