Altın fiyatlarındaki düşüş

Altın fiyatlarındaki düşüş -Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Kaya: -"Altın, krizlere ve spekülatif kazançlara yenik düşmeyen kalıcı bir yatırım aracıdır" -"Tüketicilerin şu anda satış yapmaması gerekiyor"


SAKARYA (A.A) - Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, altının krizlere ve spekülatif kazançlara yenik düşmeyen kalıcı bir yatırım aracı olduğunu belirterek, tüketicileri altın satmamaları konusunda uyardı.
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik kriz yaşayan devletlerin borçlarını ödemek için altın satışına başladığını, bu nedenle fiyatlarda ciddi düşüş yaşandığını söyledi.
     Kaya, düşüşün geçici olduğunu belirterek, "Altın, krizlere ve spekülatif kazançlara yenik düşmeyen kalıcı bir yatırım aracıdır, tüketicilerin şu anda satış yapmaması gerekiyor. Altının gramı iki yıl önceki fiyatına da düşebilir fakat uzun vadede değerinin kalıcı olacağını düşünüyorum. Tüketicilerimizi, değer düşürücü atılımlara girmemeleri konusunda uyarıyorum" şeklinde konuştu.
    
     -"Bankalardan bu zamana kadar yüzümüz gülmedi"-
    
     "Bankalar, sanatkarın elinde olan bir sektörü almış durumdalar" diyen Kaya, tüketicilerin bankalar konusunda dikkatli olması gerektiğini savundu.
     Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Tüketicinin haberi olmadan şahsi hesabından altın hesabına para yönlendirilmesi sonucu mağdur olan vatandaşlar tüketici mahkemelerine başvurabilir. Böyle bir durum oluşur da vatandaşlar, altının değerinin düşmesi sonucu para kaybederse, zarar tazmini için dava açabilir. Bankalar altın alım satımı yaparak daha büyük para kazanıyorlar. Halkımıza hesaplarını düzenli periyotlarda takip etmesini öneriyorum.
     Tüketicilerimiz altın yatırımı yapmak istiyorsa tanıdığı kuyumculara gitmeli. Bankalardan bu zamana kadar yüzümüz gülmedi, bu noktada da ağlamak istemiyoruz."
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Altın fiyatlarındaki düşüş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER