Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti üyelerinden sanatçı Yılmaz Erdoğan, Mardinde gençlerle bir araya geldi -Erdoğan: Gösterilen tepki anlamsız


MARDİN (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti üyelerinden sanatçı Yılmaz Erdoğan, Mardinde gençlerle bir araya geldi.
     Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonundaki etkinlikte konuşan Erdoğan, Akil İnsanlar Heyetinin siyaset ile bir ilişkisinin olmadığını söyledi.
     Heyet üyelerine gösterilen tepkinin anlamsız olduğunu savunan Erdoğan, Akil İnsanlar Heyeti her gittiği bölgede aslında yaptığı şey şu, onlara bu kadar tepki gösterilmesi de anlamsız. Bağımsız gözlemci bir ekiptir. İzliyor, yazıyor, sonra diyor ki durum budur. Herkese devlete, hükümete, kamuoyuna bize bir şey soruldu. Gidin bakın, bakayım bu mevzu neymiş, sokakta nasılmış, yurttaş ne diyor, sonra bize bir zahmet yazar mısınız- dediler. Biz de kabul ettik dedi.
     Heyet olarak bölgedeki durumu görmeye çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, Bir gün buraya sihirli bir değnek gelecek, hem barış hem özgürlük hem demokrasi hem mutluluk hem refah gelecek diye bir şey yok. Önümüzdeki konu sıcak çatışmanın durması ve işte bu saydığımız kavramlara yol verecek, yani özgürlüğün demokrasinin önünü açacak bir huzurlu bir süreç başlamasıdır diye konuştu.
     Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeyhmus Sümer, Erdoğana plaket verdi.
    
     Muhabir: Selahattin Erol / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER