Altınyayla Yağmurlama Sulama Sistemi Projesi

Altınyayla Yağmurlama Sulama Sistemi Projesi -Sulama sisteminin açılışı, Vali Kemelekin katılımıyla gerçekleştirildi


SİVAS (A.A) - Sivas Valiliği, Altınyayla Kaymakamlığı ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansının (ORAN) işbirliğiyle Altınyayla ilçesinde hayata geçirilen Yağmurlama Sulama Sistemi Projesi kapsamında kurulan sulama sistemi törenle açıldı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Vali Zübeyir Kemelek, Sivasın geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, Zengin su yataklarımız da yok. Mevcutları en iyi şekilde kullanmamız lazım. O nedenle kapalı sistem sulamaya doğru yatırımlarımızı yönlendiriyoruz dedi.
     Yağmurlama ve damla sulama sisteminin önemine dikkati çeken Kemelek, Bölgemizde özellikle son yıllarda patates ekimi, pancar ekimi de yaygınlaşmış. Bu nedenle böyle bir sistemle üretimin, verimliğin artması şüphesiz bir gerçektir. Bu şekilde burada yaşayan insanları burada tutmak lazım. Tarımdaki istihdamı korumamız lazım. Tarım dışı istihdam arayışları, insanların başka yerlere yerleşmelerini veya ekmeklerini başka alanlarda kazanmalarını gerektiriyor. O nedenle Sivasımız da gittikçe göç veriyor. Bunu önlemenin de yollarından bir tanesi tarımdaki verimliliğin artırılmasıdır diye konuştu.
     Altınyayla Kaymakamı Mehmet Şerif Olcaş ise tarım sektörünün gelişmesinin ve kırsal kalkınmanın sağlanmasının bilgi ve teknoloji kadar destek ve altyapı hizmetlerinin birlikte uygulanmasıyla mümkün olduğunu ifade etti.
     Suyun varlığı kadar modern sulama tekniklerinin kullanılmasının da tarımsal verimlilik açısından son derece önemli olduğunu belirten Olcaş, Yağmurlama sulama sistemiyle yapılan sulamalar ürünlerin kalitesini artırmakta, bitki hastalıkları ve zararlılarıyla mücadelenin maliyetini düşürmekte ve tarımın sürdürülebilir olmasını sağlamaktadır. Bu yatırım ilçemiz için son derece önem arz etmektedir. Bu projeyle birlikte toplam 2 bin 850 hektar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Bu da beraberinde ilçemizde nitelikli tarım ürünlerinin yetiştirilmesine, tarımsal ürün kalite ve kapasitesinin daha iyi standartlara ulaşmasına ve daha az su kullanarak ürün kalitesinin ve verimliliğin artmasına yol açacaktır diye konuştu.
     Proje koordinatörü Ekrem Anlı da projenin amacının, iş ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik tarımsal altyapı hizmetlerinin artırılarak bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. Anlı, yaklaşık 840 bin liralık bütçeye sahip projeyle ilçede 2 bin 850 hektar alanın sulanacağını kaydetti.
     Konuşmaların ardından Vali Kemelek ve diğer yetkililer, sulama sisteminin açılışını gerçekleştirdi. Kemelekin vanayı açmasıyla sistem devreye girdi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Eksik
<< Önceki Haber Altınyayla Yağmurlama Sulama Sistemi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER