ALTO Başkanı Adnan Saka:

ALTO Başkanı Adnan Saka: Türkiyenin en önemli sanayi bölgelerinden biri olan Aliağada limanlar, lojistik alt yapı sorunları yaşıyor


İZMİR (A.A) - Aliağa Tacaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, Türkiyenin en önemli sanayi bölgelerinden biri olan Aliağada, limanların lojistik alt yapı sorunları yaşadığını söyledi.
     Saka, oda binasında Aliağa Belediyesi, TOBB UND Lojistik AŞ ve Aliağa lojistik sektörü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen lojistik sektörünün sorunları konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Aliağanın hızlı sanayileşmesinden doğan bir takım sıkıntılar yaşadığını söyledi.
     Bu sıkıntıların aşılabilmesi için oda olarak yoğun gayretlerinin olduğunu ifade eden Saka, Aliağa ülkenin en önemli sanayi bölgelerinden birisi durumunda. Yeni yatırımlarla sanayi hızla gelişmeye devam ediyor. Dolayısıyla yeni yatırım ve gelişmelerin paralelinde bazı sıkıntılar ya da eksiklikler ortaya çıkıyor. Liman bölgesinde yaşanan lojistik altyapı eksikliğine ilişkin eksiklik de bu sıkıntılardan en önemlilerinden birisi durumundadır diye konuştu.
     TOBB UND Yatırım Lojistik AŞ Genel Müdürü Selçuk Yılmaz da lojistik açıdan firmaların maddi kayba uğramayacağı ve zaman kazanacağı bir sistem geliştirdiklerini, sistemin gümrükte istenen teminatlar konusunda firmaların sıkıntısını gidereceğini kaydetti.
     Aliağanın üzerinde önemle durulması gereken bir bölge olduğunu dile getiren Yılmaz, Biz de yeni kurduğumuz sistemle firma adına teminat sağlayarak teminat konusunda destek olarak para ve zaman kaybına çözüm buluyoruz. Sürecin tüm sorumluluğu bizde oluyor. Bu da firmayı rahatlatıyor. Önümüzdeki süreçte Aliağanın lojistik altyapısında yaşadığı sorunlara da çözümler üreten çalışmaları hayata geçireceğiz diye konuştu.
     Toplantı katılımcıları, Aliağadaki sanayi, liman ve gemi söküm bölgelerinde de incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber ALTO Başkanı Adnan Saka: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER