Amasrada velilerden ücretsiz servis talebi

Amasrada velilerden ücretsiz servis talebi


BARTIN (A.A) - Amasrada, depreme dayanaklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınan okuldan başka bir okula nakledilen öğrencilerin velileri, ücretsiz servis talebinde bulundu.
     Kaleşah İlköğretim Okulunun, mayıs ayında yapılan incelemede depreme dayanıklı olmadığı tespit edilerek yıkım kararı alınmasının ardından Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okuluna nakledilen öğrencilerin çoğunluğunun okula halk otobüsleriyle gitmek zorunda kalmasına veliler tepki gösterdi.
     Eski Okul Aile Birliği Başkanı Betül Cingöz, Kaleşah İlköğretim Okulu bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, aralarında 5.5 yaşında öğrencilerin de bulunduğu çocukları, güvensiz ve tehlikeli bir şekilde halk otobüsleriyle okula göndermek zorunda kaldıklarını söyledi.
     Öğrencilerin kimi zaman ayakta, kimi zaman sıkışık bir şekilde halk otobüsleriyle okula gidip geldiklerini anlatan Cingöz, Öğrencilerin taşımalı eğitimde olduğu gibi devlet güvencesiyle taşınmasını istiyoruz. Bu talebimizi bildiren 250 öğrenci velisi imzasının yer aldığı dilekçemizi valilik makamına iletilmek üzere Amasra Kaymakamlığına teslim ettik. Sorunumuza çözüm bulunana kadar eylemlerimize devam edeceğiz, Tepki amacıyla çocuklarımızı bugün okula göndermedik dedi.
     Öğrenciler ve veliler, hazırladıkları pankartlar ve sloganlarla duruma tepki gösterdi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Amasrada velilerden ücretsiz servis talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER