Mimarlar Odası Zonguldak Temsilcisi Demirtaş:

Mimarlar Odası Zonguldak Temsilcisi Demirtaş: -Belediye Kanununa göre Mimarlar Odasının, imar komisyonunun toplantılarına katılması gerekir


ZONGULDAK (A.A) - Mimarlar Odası Zonguldak Temsilcisi Turan Demirtaş, Belediye Kanununa göre Mimarlar Odasının, imar komisyonunun toplantılarına katılması gerekir dedi.
     Demirtaş, düzenlediği basın toplantısında, Zonguldak Belediyesi İmar Komisyonunun toplantılarına katılamamalarıyla ilgili olarak komisyonunun ne zaman toplanacağını öğrenemediklerini söyledi.
     Komisyon toplantılarına katılmak istediklerini yazılı olarak ilettiklerini anlatan Demirtaş, şöyle konuştu:
     Belediye Kanununa göre Mimarlar Odasının, imar komisyonunun toplantılarına katılması gerekir. Zonguldakın onaylı imar planına göre Fevkani Köprüsünün kaldırılması gerekmektedir. TEKEL binasının olduğu arazi Özelleştirme Yüksek Kuruluna devredildi. Yasaya göre bu arazi ya satılıyor ya da devlet kurumuna tahsis ediliyor. Belediyenin bu yeri satın alması zor. Acılıktaki arsayı satarsa alabilir. Binayı şu haliyle kullanmak için Vergi Dairesi Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü istiyor. Arazi onlara tahsis edilebilir. O durumda imar planındaki çok önemli çevre yolu bağlantısı ve dönel kavşak yapımı da sıkıntıya girebilir.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Mimarlar Odası Zonguldak Temsilcisi Demirtaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER