Amasya Müftüsü İpekin Mevlit Kandili mesajı

Amasya Müftüsü İpekin Mevlit Kandili mesajı


AMASYA (A.A) - Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, Mevlit Kandilini kutladı.
     İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün insanlığa gönderilen en son rahmet elçisi Hazreti Muhammedin doğumunun yıl dönümü olan Mevlit Kandilinin, coşkuyla idrak edileceğini belirtti.
     Hazreti Muhammedin miladi 571 yılında Rebiülevvel ayının 12. gecesi Mekkede dünyayı şereflendirdiğini ifade eden İpek, şöyle konuştu:
     Günümüz insanlığının yaşadığı keşmekeşliğin ve derin problemlerin ana sebeplerinden biri, hiç şüphesiz Hazreti Peygamberin örnek hayatı ile kendi hayatımız arasında sağlam bir köprü kuramayışımız ve çıkmaz sokaklarda çıkış arayışlarından başka bir şey değildir. Peygamber Efendimiz cehlin yerine bilgi ve hikmeti, zulmün yerine hak ve adaleti getirmiştir. Nefret ve kinle paslanan yürekleri, körelmiş vicdanları muhabbet ve merhametle yeniden inşa ve ihya etmiştir. Kuranın ifadesiyle o, bizim içimizden bize gelmiş bir elçidir. Kitabımız, Allahı sevmenin ve sevgisine erişmenin Resulümüze uymakla mümkün olacağını beyan etmiştir. Birlik ve beraberliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda, bizi kendisine ümmet olma ortak paydasıyla birbirimize kenetleyen manevi unsurlardan biri olan Mevlit Kandilinin hayırlara vesile olması niyazıyla bütün vatandaşlarımızın kandillerini tebrik ediyorum.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Amasya Müftüsü İpekin Mevlit Kandili mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER