Amasya Sağlık İl Müdürü Dr. Deniz:

Amasya Sağlık İl Müdürü Dr. Deniz: -Yaz aylarında özellikle yüksek tansiyon, kalp yetmezliği ve koroner kalp hastalıklarında artış gözlenmektedir


AMASYA (A.A) - Amasya Sağlık İl Müdürü Dr. Ömer Deniz, yaz aylarında özellikle yüksek tansiyon, kalp yetmezliği ve koroner kalp hastalıklarında artış gözlendiğini bildirdi.
     Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, yaz aylarında sağlıklı beslenme önerilerinde bulunarak, sıcakların özellikle kalp hastaları ile yaşlı ve çocukları etkilediğini vurguladı.
     Artan hava sıcaklıklarının bir takım sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini anımsatan Deniz, şöyle devam etti:
     Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Kalp debisinde düşme, doku ve organlarda oksijenlenmede azalma, kalp atım sayısı ve kan basıncındaki artış nedeniyle yaz aylarında özellikle yüksek tansiyon, kalp yetmezliği ve koroner kalp hastalıklarında artış gözlenmektedir. Ayrıca sıcaklıkların etkisiyle artan terle birlikte su ve mineral kaybı sonucu, bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri de görülebilmektedir.
     Yaz aylarında özellikle bebek ve çocuklarda ishal görülme sıklığının da arttığına değinen Deniz, ayrıca sıcak havalarda besinlerin bozulma riskinin artarak besin kaynaklı zehirlenmelerin sık görüldüğünü hatırlattı.
     Artan sıcaklardan en çok çocuklar, yaşlılar, hamileler, kalp ve şeker hastalığı olan bireylerin etkilendiğini bildiren Deniz, şunları kaydetti:
     Yaz aylarında sıklıkla görülen sağlık problemlerinin azaltılmasında sağlıklı beslenme ve bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi son derece önemli. Yaşamın her döneminde yeterli ve dengeli beslenme sağlığın korunması için esastır. Bu nedenle, dört besin grubunda bulunan çeşitli besinler en az 3 ana ve 3 ara öğünde yeterli miktarlarda alınmalı.
     Deniz, kahvaltının önemine vurgu yaparak, yaz aylarında yağlı yiyeceklerin az tüketilmesi ve bol sıvı alınmasını önerdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Amasya Sağlık İl Müdürü Dr. Deniz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER