Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali -8. Altın Elma TSM Beste Yarışması yapıldı


AMASYA (A.A) - Amasya Uluslarası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen 8. Altın Elma Türk Sanat Müziği (TSM) Beste Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Amasya Tamiminin yazılarak yayımlanmasının 93üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali çeşitli etkinliklerle sürüyor.
     Türk Telekom ile Amasya Belediyesi işbirliğinde Yavuz Selim Meydanında gerçekleşen TSM Beste Yarışmasında 9 beste yarıştı.
     TRT Sunucusu Mustafa Yolaşanın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte yarışmaya katılan eserler TRT sanatçılarından Alp Arslan, Tuğçe Pala, Nusret Yılmaz ve Seda Gökkadar tarafından seslendirildi.
     Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemirin juri başkanı olarak görev yaptığı yarışmada Dr. Hüsameddin Olgun, Kutlu Payaslı, Sadun Aksüt, Arif Şenozan, Necip Gülses, Amir Ateş, Erdinç Çelikkol, Hakkı Turabi, Cavit Ersoy da juride yer aldı.
     Yarışmayı güftesi Arif Arıka, bestesi Faruk Şahine ait olan Rast Fantezi makamındaki Seda Gökkadarın seslendirdiği Bir gün Şu Elleri Seyran Ederken isimli eser birinci, güftesi Özlem Top, bestesi Uğur Topa ait olan Hüseyni Aksak Makamındaki Gönülden isimli eser ikinci ve güfte Vedat Fidan, beste Ertuğrul Ottekine ait Hicaz Şarkı Kim Görse Vurulur Size İnan ki üçüncü oldu.
     Gecede, Seher Dilmaç Meriç ve Tolga Meriçin birlikte seslendirdikleri birbirinden güzel eserler katılımcılar tarafından beğeniyle dinlendi.
     Etkinliğe, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Özden Doğan, kurum ve kuruluşların yetkilileri ile Amasyalılar katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü/Fatma Kalay
     Yayıncı:Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER