Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay: -Amasya Üniversitesi artık bilimsel araştırmalarla öne çıkacak


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Üniversitesi artık bilimsel araştırmalarla öne çıkacak ifadelerini kullandı.
     Orbay, yaptığı yazılı açıklamada, Amasya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Biriminin (BAP) 2013 yılı proje destek takviminin belirlendiğini bildirdi.
     Söz konusu birimle temel amaçlarının, teknoloji üretimine ve dolayısıyla rekabet gücüne katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Orbay, şunları kaydetti:
     2012 yılı içerisinde aktif hale getirilen BAP, öğretim elemanlarımıza sağlayacağı proje destekleriyle üniversitemiz araştırma kapasite ve becerisinin gelişmesi ve iyileşmesi için en önemli birimlerden biridir. Bilim literatürüne özgün katkılar sağlamak, ülkemizin öncelikli araştırma alanlarında araştırmalar yaparak teknoloji üretimine ve dolayısıyla rekabet gücüne katkıda bulunmak ve bölgemiz ile ülkemizin sosyoekonomik ve kültürel gelişimine katkılar sağlamak amaçlanmıştır. Amasya Üniversitesi artık bilimsel araştırmalarla öne çıkacak.
     BAPın hedeflerine erişebilmesi için kısıtlı bütçe kaynaklarını etkin ve verimli bir biçimde kullanacağını belirten Orbay, Geçen yıl toplam 25 projeden 22 projeye destek verilmiştir. Bu projelerden ve bundan sonra desteklenecek olan projelerden elde edilen sonuçlar yakın bir dönemde bilim literatürüne uluslararası yayın, teknolojiye dönüşme ve patent gibi sonuçlarını gösterecektir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER