Amasya Vali Yardımcısı Kubalı:

Amasya Vali Yardımcısı Kubalı: -AB hibe projelerinden ilimize daha çok kaynak sağlayacağız


AMASYA (A.A) - Amasya Vali Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) İl Daimi Temas Noktası Hakan Kubalı, AB hibe projelerinden ilimize daha çok kaynak sağlayacağızdedi.
     Kubalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB Bakanlığınca 2013 yılında uygulanacak ve Amasyanın da yer alacağı 20 ilde sürdürülecek İllerimiz ABne hazırlanıyor Programı kapsamında yürütülecek faaliyetler hakkında bilgi verdi.
     Söz konusu illerin AB il temas noktalarının performanslarına göre belirlendiğini kaydeden Kubalı, Amasyanın da bu konuda iddialı olduğunu söyledi.
     Program kapsamında yürütülecek faaliyetlerin 2 yıl süreceğini kaydeden Kubalı 2 yıl süreyle ilimizde Avrupa Birliği konusunda paneller, konferanslar ve eğitim çalıştayları düzenleyeceğiz. İlimizi temsil etmek üzere AB uzmanları belirleyeceğiz ve bunlara uzmanlık eğitimi verdireceğiz. İlimizde bulunan sivil ve kamu kuruluşlarının ABye proje sunma konusunda kapasitelerini arttırmak için girişimlerde bulunacağız. AB hibe projelerinden ilimize daha çok kaynak sağlayacağız diye konuştu.
     Söz konusu program kapsamında hazırlıkların başladığını ifade eden Kubalı, programın toplam bütçesinin 1 milyon 950 bin Avro olduğunu Amasyaya düşecek payın en az 100 bin Avro tutarında olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Amasya Vali Yardımcısı Kubalı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER