Amasya Valisi Öz: Türkiyenin en büyük

Amasya Valisi Öz: Türkiyenin en büyük sokak sağlıklaştırılması ilimizde yapılıyor


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Türkiyenin en büyük sokak sağlıklaştırılması ilimizde yapılıyor dedi.
     Vali Öz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ile mahallelerde restore edilen evlerde incelemelerde bulundu.
     Öz, burada yaptığı açıklamada, 1 milyon 800 bin liraya mal olacak projede 45 evin restore edileceğini ve projenin ekim ayında bitirilmesini planladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     İlimizde Hatuniye Mahallesinden sonra Sofular Mahallesi ikinci turizm cazibe merkezi olacak. Burada Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerinin yansıtıldığı bu ecdat yadigarı evleri restore ediyoruz. Bir zamanlar Osmanlı şehzadelerinin yaşadığı bu sokak bundan sonra eski ihtişamına kavuşturularak insanlarımızın gezip görebileceği merkezlerden biri haline getirilecek. Türkiyenin en büyük sokak sağlıklaştırılması ilimizde yapılıyor.
     Bir zamanlar Osmanlı Şehzadelerinin doğup büyüdüğü, yönetecekleri büyük ülkenin hayallerini kurduğu Sofular Mahallesinin eski güzelliğine kavuştuğunu anımsatan Öz, Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerinin yer aldığı mahallenin Amasyada yeni bir turizm cazibe merkezi olacağını söyledi.
    
     Muhabir: Cihan Okur - Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Amasya Valisi Öz: Türkiyenin en büyük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER