Ambulanstan düşen şizofreni hastasının ölümü

Ambulanstan düşen şizofreni hastasının ölümü -Kastamonuda şizofreni hastasının ambulanstan düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin davada, 3 sanığa 16 yıl 4er ay hapis cezası verildi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda şizofreni hastası Dilek Tongelin ambulanstan düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davada, 3 sanığa 16 yıl 4er ay hapis cezası verildi.
     Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuksuz sanıklar ambulans şoförü Mehmet Güler(47), polis memuru Sevinç Akgül (28) ile sağlık memuru Cihat Çoban(40), maktul Dilek Tongelin babası Yunus ile annesi Sebahat Tongel ve taraf avukatları katıldı.
     Duruşmada söz alan Cihat Çoban, polis görevlisi Sevinç Akgül ve ambulans şoförü Mehmet Güler ile maktulü İstanbula götürmek için araca bindirdiklerini söyledi.
     Araca binen Tongelin etrafa saldırması üzerine, doktor talimatıyla hastaneye gittiklerini belirten Çoban, Hastanede iğne vurulan Tongeli, daha sonra sedyeye bağladık. Bu esnada, hastanın babası Yunus Tongel, araçtan ayrılınca Dilek agresifleşti. Duvarlara vurmaya başladı. Bunun üzerine baba Tongel, yabancıları görünce agresifleşir. Yanında bulunursam daha iyi olur dedi. Bizde ön tarafa geçtik. Aracın kapısını da Mehmet kapamıştı. Yarım saat geçtikten sonra Yunus pencereye vurarak, kızının araçtan atladığını söyledi. Müdahale ettik ama ölmüştü şeklinde konuştu.
     Sevinç Akgül de Baba Yunus Tongelin çocuğunun yanında bulunmasının daha iyi olacağını söylemesinin ardından aracın ön tarafına geçtiklerini bildirdi.
     Mehmet Güler ise ön tarafa geçen Akgül ve Çobana, bu durumun sıkıntı yaratıp yaratmayacağını sorduğunu iddia ederek, Sanıklar ön tarafa geçince, hastaya kelepçe takılmasını söyledim. Sevinç de mağdurlara ve bayanlara kelepçe takmıyoruz demişti ifadesini kullandı.
    
     -Hepsi yalan söylüyor
    
     Maktulün babası Yunus Tongel de sanıkların çocuğuna sakinleştirici iğne yaptığını, kızının ambulansın arkasında oturduğunu belirtti.
     Güler ve Sevinçin, ön tarafta oturduğunu ileri süren Tongel, şunları kaydetti:
     Hakim bey, bunların hepsi yalan söylüyor. Kızımın herhangi bir agresif tarafı yoktu. Sanık Cihatın söyledikleri doğru değil. Kızımın benimle kalmasının iyi olacağını söylemedim. Kızım sakin bir şekilde sedyede oturuyordu. Dilek kendindeydi. Ben de sedyenin yanında bulunan koltukta oturdum. Aracın yan kapısını ben kapatmıştım. Arka kapısı zaten kapalıydı.
     Araç hareket ettiği sırada aldıkları yiyecekleri hazırladığını aktaran Tongal, Su alırken, çocuğum da doğrulmaya çalışıyordu. Dengesini kaybeden kızım, refleksle aracın arka kapısına tutunmaya çalıştı. Ancak kapı açıldı ve kızım araçtan düştü dedi.
     Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, sanıkları ihmali dahilinde kasten adam öldürmek suçundan 16 yıl 4er ay hapis cezasına çarptırdı.
     Kastamonuda 2 yıl önce meydana gelen olayda, Mehmet Güler yönetimindeki 37 PP 617 plakalı ambulansla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesine götürülen şizofren hastası Dilek Tongel, aracın arka kapısının açılması üzerine düşerek hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Özkan Beyer/Sinan Özmüş/Şengül Oymak
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Ambulanstan düşen şizofreni hastasının ölümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER