Amerikalı iş adamları KAYSOyu ziyaret etti

Amerikalı iş adamları KAYSOyu ziyaret etti


KAYSERİ (A.A) - ABDnin Chicago eyaletinden gelen iş adamları, Kayseri Sanayi Odasını (KAYSO) ziyaret etti.
     KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, ziyarette yaptığı açıklamada, Amerikaheyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Kayserinin yaklaşık 5 bin yıllık bir ticari geleneğe sahip olduğunu ve yaklaşık bin 100 civarında üyelerinin bulunduğunu söyledi.
     Kentte, mobilya, tekstil, elektrikli ev aletleri, demir-çelik ve gıda gibi birçok sektörde üretim yapan firmalar bulunduğunu ifade eden Okandan, Odamıza bağlı 3 Organize Sanayi Bölgesi ve 1 serbest bölge var. Yaklaşık 2,5 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahibiz ve ihracatımızı yıl sonuna kadar 2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 200 firma tarafından ihracat yapılıyor ve bu firmalar da devamlı bir büyüme trendi içerisindedir dedi.
     Okandan, Kayserinin son zamanlarda sadece sanayisiyle değil, sağlık ve turizm alanlarında da kendisinden söz ettirdiğini belirterek, Amerika ile olan ilişkilerin daha da gelişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
     Heyet adına açıklama yapan iş adamı Lester Crown ise Türkiyenin Amerika için her zaman önemli bir ülke olduğunu, ticaretin gelişmesi ile iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişeceğine inandıklarını kaydetti.
     Crown, daha önce adını sıkça duydukları Kayseri hakkında bilgi almak ve gelişmeleri yerinde görmek için kente geldiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Amerikalı iş adamları KAYSOyu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER