Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -Artvin Belediye Başkanı Özgün: Anadolu Ajansı dünyanın önde gelen haber ajansları arasındaki yerini alarak, hepimiz için gurur kaynağı olmuştur


ARTVİN (A.A) - Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Anadolu Ajansının (AA) dünyanın önde gelen haber ajansları arasındaki yerini alarak, herkes için gurur kaynağı olduğunu bildirdi.
     Özgün, AAnın kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşının her aşamasına tanıklık eden AAnın 93 yıllık süre içinde Türkiyenin güzide bir kurumu olduğunu ifade etti.
     Kamu adına denetim işlevi üstlenen medya kuruluşlarının, aynı zamanda toplumların ve demokrasinin atardamarlarından biri olduğuna işaret eden Özgün, şunları kaydetti:
     Stratejik görevleri bulunan basın yayın kuruluşları her zaman ve her platformda tam bağımsız olmalı, sansür gibi uygulamalardan uzak tutulmalı ve her türlü baskı karşısında mutlaka korunmalıdır. AA, dünyanın önde gelen haber ajansları arasındaki yerini alarak hepimiz için gurur kaynağı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürkün direktifleriyle kurulan AAnın 93. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER