Kaynak Holding'ten Bitlis'teki öğretmenlere destek

Bitlis'in dağ köyünde görev yapan bayan öğretmenlere Kaynak Holding destek çıktı

Kaynak Holding'ten Bitlis'teki öğretmenlere destek

Fedakarlıklarına tüm Türkiye'nin televizyon haberlerinden şahit olduğu Bitlis’in Alaniçi ve Yenice köyünde görev yapan 4 bayan öğretmene, Kaynak Holding yardım eli uzattı. Dağ başındaki köyde imkansızlıklar içinde görev yapan bayan öğretmenlerin TV ekranından yaptıkları kitap yardımı talebini dikkate alan holding; okula tablet bilgisayar, fotokopi makinesi, yardımcı kitapları, okul üniforması ve eğitimde ihtiyaç duyulan materyalleri hediye etti. Eğitim malzemelerini teslim etmek üzere İstanbul’dan Bitlis’e gelen Kaynak Eğitim ve Kültür Derneği (Kaynakder) Genel Sekreteri Kürşat Yüce, Alaniçi ve Yenice köyünde öğretmenlik yapan Nurhan Duran, Hülya Topsakaloğlu, Emine Öztop ve Duygu Koçak'ın başarı hikayelerinin ve öğretmenlerin fedakarlığının kendilerini etkilediğini belirterek, "Öğretmenlerin özellikle kitap talebinin dile getirmesi üzerine Kaynak Holding olarak NT olmak üzere Güvender, Anafen, Kaynak Kültür ve Sözün Özü Yayınları, Zambak AŞ, Gökkuşağı Dağıtım ve tekstil firması Inspire, olarak harekete geçerek öğrenciler için elimizden geldiğince malzeme temin edip buraya getirmeye gayret ettik. Öğretmenlerimizi başarılarından ve fedakarlıklarından dolayı kutluyor, teşekkür ediyorum." dedi.

Fedakar öğretmenlerden Hülya Topsakaloğlu ise kendilerine yardım eli uzatan Kaynak Holding’e teşekkürlerini illetti. Yapılan yardımın oldukça anlamlı olduğunu belirten Topsakaloğlu, “O kadar uzak yerden öğrencilerimize ulaşmaları bizlere son derece mutlu etti. Öğrencilerimiz gerek bu kitaplar gerekse diğer malzemeler sayesinde daha da başarılı olacaklardır. Biz bu tür yardımların diğer köy okullarına da yapılmasını istiyoruz. Bunun içinde diğer kuruluşların destek olmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Diğer bir fedakar öğretmen Nurhan Duran da, kendisinin de İstanbul’da yaşadığını bu sebeple Kaynak Holding'in İstanbul’dan Bitlis’e gönül köprüsü kurarak öğrencilere yardımda bulunmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

Diğer holdinglerinde bunu örnek alarak diğer köy okulları için devreye girmesi gerektiğini vurgulayan Duran, “Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için ellerinden gelen gayreti gösteren Kaynak Holdinge teşekkür ediyoruz. Gerçekten yapılan yardım bizleri ve öğrencileri mutlu etmiştir.” diye konuştu.

Öğrencilerden Rojin Kıya da, çok kitap okuyarak öğretmen olacağını belirtirken, öğrencilerden Aziz Ezgütekin ise daha çok çalışarak doktor olacağını söyledi. Yapılan yardım dağıtımının ardından öğrenciler ve Kaynak Holding temsilcileri okul bahçesinde hep birlikte ele ele tutuşup çember oluşturarak “Orda bir köy var uzakta, gitmesek te gelmesek te o köy bizim köyümüzdür” şarkısını söyledi. 

CİHAN
<< Önceki Haber Kaynak Holding'ten Bitlis'teki öğretmenlere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER