Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -PAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karaosmanoğlu: Kuruluşunun bu yıl 93. yıldönümü olan AAnın 100. yılı için ortaya koyduğu dünyanın ilk beş ajansından biri olma hedefine ulaşacağına inanıyorum


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, kuruluşunun bu yıl 93. yıldönümü olan Anadolu Ajansının (AA) 100. yılı için ortaya koyduğu dünyanın ilk beş ajansından biri olma hedefine ulaşacağına inandığını söyledi.
     Karaosmanoğlu, AAnın 93. kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Kurtuluş Savaşında Türkiyenin haklı mücadelesini dünyaya duyurmak için kurulan AAnın o günden bu yana tarafsız ve objektif yayıncılığını sürdürdüğünü belirtti.
     Cumhuriyetten de yaşlı olan AAnın yayıncılığının iletişim fakülteleri için büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:
     İletişim ağlarının inanılmaz bir şekilde geliştiği günümüzde küreselleşmenin beraberinde getirdiği bir anlayışla biz haber ağlarının sürekli gelişmesinin, aynı zamanda Türk toplumunun menfaatlerini küresel çapta savunmasının her zaman arkasında olduk. AAnın ülkemizdeki etkinliğinin yanında son zamanlarda bölgesinde de etkinliğini artırmasını takdirle karşılıyorum. Bu çerçeveden baktığımızda kuruluşunun bu yıl 93. yıldönümü olan AAnın 100. yılı için ortaya koyduğu dünyanın ilk beş ajansından biri olma hedefine ulaşacağına inanıyorum. Özellikle Türkiyenin son 10 yıldır pozitif anlamda gelişmesini göz önünde bulunduracak olursak, AAnın yapmış olduklarının aynı zamanda geleceğe dönük bir başarı göstergesi olduğu düşüncesindeyim.
     AAnın kısa zamanda 5 dilde yayın yapmaya başladığına dikkati çeken Karaosmanoğlu, Şu anda 5 dilde yayın yapan AAnın hedefleri arasında 12 dilde yayın yapma var. Çok daha fonksiyonel bir biçimde geleceğe dönük olarak dil açısından bakıldığında çok farklı diller bağlamında yayın yapması, AA açısından büyük bir başarı dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER