Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya: Anadolu Ajansının, Kurtuluş Savaşının o zor günlerinden başlayarak modern Türkiyenin inşasında, kalkınmasında ve gelişmesinde ne kadar önemli roller oynadığını bir tarih


ELAZIĞ (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Anadolu Ajansının, Kurtuluş Savaşının o zor günlerinden başlayarak modern Türkiyenin inşasında, kalkınmasında ve gelişmesinde ne kadar önemli roller oynadığını bir tarihçi olarak idrak edebiliyorum dedi.
     Elazığda dün gerçekleştirilen Üniversiteler Bölge Toplantısına katılan Çetinsaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansının 93 yıllık tarih sonrasında 21. yüzyılın dinamiklerine uyum sağlayarak yeni bir aşama kat etmesini hayranlıkla karşıladığını dile getirdi.
     AAnın kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutlayan Çetinsaya, şunları söyledi:
     Anadolu Ajansının, Kurtuluş Savaşının o zor günlerinden başlayarak modern Türkiyenin inşasında, kalkınmasında ve gelişmesinde ne kadar önemli roller oynadığını bir tarihçi olarak idrak edebiliyorum. Anadolu Ajansının 21. yüzyıl Türkiyesine ne tür katkılar yapmaya hazırlandığını görüyoruz. Özellikle son birkaç yıldır yaptığı atılımları, 2020 vizyonunu, dünyanın her kıtasında göstermeye başladığı faaliyetlerini, Türkiyenin yeni küresel ve bölgesel rolüne uygun olarak gerçekleştirmeye çalıştığı yayın faaliyetlerini takip edebiliyorum. Bu başarının arkasında duranları tebrik etmek lazım.
     Çetinsaya, Bir tarihçi olarak şunları söylemek istiyorum; bu 93 yıllık hafızanın, birikimin, arşivin mutlaka ortaya çıkarılması gerekli. Genç kuşaklara, araştırmacılara ve geniş kitlelere hediye edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu manada başarılı çalışmalara imza atan Anadolu Ajansı yöneticilerinden, önümüzdeki 93 yıla bakarken, geçmiş 93 yıldaki mirası da bizlere kazandırmalarını, ölümsüz kılmalarını temenni ediyorum ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER