Anaokulu öğrencilerine hayat dersi

Anaokulu öğrencilerine hayat dersi


ADANA (A.A) - Kozanda Sevgi Anaokulu öğrencileri düzenledikleri pazar şenliği ile okulda tezgah açarak meyve-sebze satışı yaptı.
     Okul Müdürü Fatma İzgi, yaptığı açıklamada, okulların sadece bilgi aktaran kurumlar olmadığını, çocukların sosyalleşmesi ve hayata hazırlanmasında önemli rol üstlendiklerini belirtti.
     Eğitimin bir amacının da çocukların sosyal çevreyi tanımaları, gözlem becerilerini geliştirmeleri, iletişim, işbirliği, sosyalleşme, kendini ifade etme, yaşayarak öğrenme ve problem çözme yeteneklerini geliştirebilmek olduğunu ifade eden İzgi, aynı zamanda lider ve girişimci bireyler olarak yetişmelerini sağlamak olduğunu bildirdi.
     İzgi, çocuğun ilerleyen yaşamında sorumluluklar üstlenmesi açısından bu tür etkinliklerin önemine değinerek, şunları kaydetti:
     Okul olarak bizim de en önemli amacımız, eğitim etkinliklerine ailenin ve çevrenin katılımını sağlamak. Bu sebeple, pazar şenliği etkinliği ile okul, aile ve çevreyi aktif katılımla bütünleştirmek istedik. Çocuklar, bu etkinlikle aileleriyle birlikte eğlenceli ve kaliteli zaman da geçirmiş oldular.
     Etkinlikte, çocukların, oluşturdukları stantlarda ürünlerini satabilmek için çaba gösterdiği bildirildi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Anaokulu öğrencilerine hayat dersi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER