Anayasa Mahkemesi eski üyesi Prof. Dr.

Anayasa Mahkemesi eski üyesi Prof. Dr. Adalı: -Anayasa, teşkilat kanunudur. Düzenle alakası var. Halkın bu yapıyı şekillendirmesinin vakti geldi -Türkiyede devlet odaklı hizmet artık insan odaklıya döndü (Foto


SAKARYA (A.A) - Anayasa Mahkemesi eski üyesi Prof. Dr. Sacit Adalı, Anayasa, teşkilat kanunudur. Düzenle alakası var. Halkın bu yapıyı şekillendirmesinin vakti geldi dedi.
     Sakarya İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantısına katılan Adalı, burada yaptığı konuşmada, yeni anayasa çalışmalarının halk odaklı olması gerektiğini anlattı.
     Türkiyede vesayet döneminin sona erdiğini ifade eden Adalı, Siyaset, eskiden olduğu gibi kapalı kapılar arkasında yürütülmüyor. Türkiye globalleşen dünyaya ayak uyduruyor. Türkiyede devlet odaklı hizmet, artık insan odaklıya döndü dedi.
     Adalı, Türkiyedeki aşırı devletçi anlayışın yerini yavaş yavaş halkçı yapıya bıraktığını anlatarak, bunun halka verilen değerin arttığının göstergesi olduğunu kaydetti.
     Kendisinin de bir zamanlar aşırı devletçi olduğunu vurgulayan Adalı, Özelleştirmeyle ilgili kararı veto edenlerden biriydim. Bunun nedeni de anayasada özelleştirmeyle ilgili bir maddenin bulunmayışıydı. Biraz da yetiştirilme tarzımın etkisi vardı şeklinde konuştu.
     Adalı, yeni anayasa çalışmalarının Türkiye için tarihi bir fırsat olduğunu dile getirerek, halkın isteklerinin yeni anayasada ön planda olması gerektiğini bildirdi.
     Anayasanın teşkilat kanunu olduğunu ve düzenle alakasının bulunduğunu anlatan Adalı, şunları söyledi:
     Halkın bu yapıyı şekillendirmesinin vakti geldi. Herkesin isteğine göre anayasa yapmak şart oldu. En önemli şey, kapalı kapılar ardında olmaması, herkesin görüşünün alınmasıdır. Bizi daha iyi yere taşıyacak tek formül herkese aynı değeri vermektir. İnşallah iyi bir anayasa metni ortaya çıkar.
    
     Muhabir: Sedat Balta / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Anayasa Mahkemesi eski üyesi Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER