Ankarada suç örgütüne yönelik operasyon

Ankarada suç örgütüne yönelik operasyon -Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp, farklı illerde çok sayıda vatandaşı dolandıran suç örgütü çökertildi -Gözaltına alınan 39 zanlının, yüzlerce kişiyi yaklaşık 500 bin lira dolandırdığı


ŞANLIURFA (A.A) - Ankarada kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp farklı illerde çok sayıda vatandaşı dolandırdıran suç örgütü çökertildi. Ankara ve Şanlıurfada yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 39 zanlının yüzlerce kişiyi yaklaşık 500 bin lira dolandırdığı tespit edildi.
     Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini hakim, savcı, polis ve MİT mensubu diye tanıtıp vatandaşları dolandırdığı belirlenen bir suç örgütünü takibe aldı.
     Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, savcılığın talimatıyla Ankara ve Şanlıurfanın Akçakale ilçesinde çok sayıda ev ve iş yerine baskın düzenlendi. Operasyonda, aralarında çetenin elebaşı konumundaki Ali Ç ile Ersin Anın da bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı.
     Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramada, 4 bin lira, 2 adet dizüstü bilgisayar, çok sayıda cep telefonu ve sim kartı, bu kişilerin farklı yollarla ele geçirip GSM hattı çıkarmak için kullandıkları nüfus cüzdanları, POS cihazları, farklı bankalara ait 15 adet banka kartı ele geçirildi.
    
     -5 kişi tutuklandı-
    
     Zanlılardan 31i Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından "Örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık ve haksız kazanç elde etmek" suçlarından adliyeye sevk edildi. 31 zanlıdan 5i tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    
     -Altınlarını sattı-
    
     Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan zanlıların, telefonla ulaştığı farklı illerden yüzlerce vatandaşı yaklaşık 500 bin lira dolandırdığı belirlendi.
     Zanlıların, internet sitelerinden icralık araba almak isteyenleri de "komisyon ver ilanı siteden kaldıralım" diyerek dolandırdığı belirlendi.
     Şüphelilerin bilgisayarlarında yapılan incelemede çok sayıda vatandaşa ait kimlik bilgileri çıktı. Gözaltına alınanlardan cep telefonu bayisi işleten birinin, vatandaşların GSM hattı almak için bıraktığı kimlik bilgilerini suç örgütüne verdiği belirlendi.
     Zanlıların, Diyarbakırda yaşayan bir kadına ulaşıp kendilerini savcı olarak tanıtarak terör örgütü PKK ile bağlantısının tespit edildiğini söyleyerek para istedikleri, kadının da evdeki ziynet eşyalarını satıp, bankadaki parasını çekerek suç örgütünün verdiği hesaba aktardığı belirlendi.
    
     Muhabir: Serdar Açıl
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Ankarada suç örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER