Ankaraya yeni şefkat evi

Ankaraya yeni şefkat evi -Büyükşehir Belediyesi, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi yakınında yeni bir şefkat evi inşa edecek


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Etlik, Rüzgarlı, Ulus, Varlık ve Onkolojinin ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi yakınında şefkat evi açacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki şefkat evleri, yurt dışından ve başka illerden Ankaraya gelen ve kalacak yeri olmayan hasta ve hasta yakınları için kent geneline yayılıyor. 7 yıldır hizmet veren 5 şefkat evi, 439 yatak kapasitesi ile bugüne kadar 61 bin 957 hasta ve yakınını ağırladı.
     Büyükşehir Belediyesinde alınan karar doğrultusunda, AOÇ Genel Müdürlüğü ile protokol imzalanarak, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi yakınında yeni bir şefkat evi inşa edilmesine karar verildi.
    
     -Şefkat evlerinde hizmet-
    
     Yurt içi ve yurt dışından Ankaraya gelip, kalacak yeri olmayan hasta ve hasta yakınlarının faydalanabildiği şefkat evlerinde barınma, sabah kahvaltısı, akşam yemeği ve temizlik hizmeti ücretsiz veriliyor.
     İçinde mutfak, banyo, çocuk oyun odası, televizyon odası ve dinlenme odası bulunan şefkat evlerinin konuklarına uzman personeller tarafından da her türlü destek sunuluyor.
     Hastalar her sabah servislerle hastanelere ulaştırılıyor. Hasta ve hasta yakınlarına moral geceleri düzenleyerek sıkıntıları gidermeye çalışan şefkat evleri yetkilileri, maddi sıkıntı çeken ve hastanedeki bürokratik işleri yapmakta zorlanan konuklarına da her konuda yardımcı oluyor.
    
     -En fazla hasta Doğu ve Güneydoğudan-
    
     Şefkat evlerinin konukları arasında en çok Van ilinden gelenler yer alıyor. Vandan gelen konukları, Hakkari ve Diyarbakırdan gelenler izliyor.
     Uzun tedavi gerektiren kanser, kalp ve böbrek hastalıkları nedeniyle çeşitli illerden Ankaraya gelen hastalar ve yakınları arasında şefkat evlerinden en çok erkekler faydalanıyor. Konukların tedavi gördüğü hastanelerin başında ise Hacettepe Tıp Fakültesi ile Numune Hastanesi geliyor.
     Hastasını hastaneye yatıran ya da sürekli gidip gelmesi gereken vatandaşların şefkat evlerine kayıt yaptırması gerekiyor. Hastanelerin Sosyal Servis bölümüne gittiklerinde oradaki görevliler gerekli belge ve şartları hastalara iletiyor. Hiçbir sosyal güvenlik güvencesi olmayanlar, sosyal güvencesi SSK, Bağ-Kur ya da Yeşil Kart olanlar, hastaneden alınan onaylı belge, ikamet ettiği şehirden aldığı sevk belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, sağlık karnesi fotokopisi ve tedavi süresini gösteren belge ile şefkat evine başvuru yapabiliyor.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber Ankaraya yeni şefkat evi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER