Ankara 1. OSB, en temiz en

Ankara 1. OSB, en temiz en çevreci OSB seçildi -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Aslan: Büyüme denilince akla üretim, üretim denilince akla OSB gelir


ANKARA (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, büyüme denilince akla üretimin geldiğini, üretim denildiğinde de akla OSBnin geldiğini belirtti.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sincan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak da bilinen Ankara 1. OSBnin en temiz ve çevreci OSB seçilmesi dolayısıyla Asora Ticaret Merkezinde kokteyl düzenlendi.
     Kokteylde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, gelecek hafta Yeşil Çevre adıyla konferans yapılacağını belirterek, büyüme denilince akla üretimin geldiğini, üretim denildiğinde de akla OSBnin geldiğini söyledi.
     Sincan OSBnin aldığı ödülle Yeşil OSB tanımlamasını kazandığını ifade eden Aslan, temiz üretimin hassas noktalarının bulunduğunu kaydetti.
     Temiz üretimi sağlayanların tezgahları çalıştıran insan gücü olduğuna dikkati çeken Aslan, Sincan OSBde meslek yüksekokulu ve fakülte olması gerektiğini belirtti.
     Aslan, Sincan OSBde insan yetiştirecek üretim tesisi kurulursa temiz üretim denilen yeşil büyümenin başlangıcının yapılmış olacağını kaydetti.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu da çok önemli bir gündem için burada olunduğunu belirterek, çevrenin korunması için toplumun her kesimine görev düştüğünü söyledi.
     5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen Temiz Türkiyem konulu çevre yarışmasında, Türkiyenin en temiz organize sanayi bölgesi olarak belirlendiğini ifade eden Kadıoğlu, Kalkınacağız çevreyi koruyacağız. Kalkınmadan çevre korunmaz. Biri diğerinin alternatifi değildir. Ulusal rekabette bizim dünyaya ürünlerimizi satabilmemiz için çevreci bir rolle yaklaşmamız lazım dedi.
     Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdemir ise dünya nüfusu, gelişmiş ülkelerin refah seviyesinde yaşasaydı üç misli daha fazla kaynağa ihtiyaç olacağını belirterek, Başka gidecek yer olmadığına göre yaşadığımız dünyayı iyi korumamız lazım diye konuştu.
     Bu dünyanın gelecek nesillerin emaneti olduğunu, bu emanete iyi bakılması gerektiğini ifade eden Özdebir, çevre bilincinin sadece yeşilin korunması olmadığını, aynı zamanda emisyon ve atık ölçümleri, enerjinin verimli kullanılması gibi kriterlerin olduğunu söyledi.
     Türkiyenin birincisi olarak herkesin gözünün artık Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesinde olacağını dile getiren Özdebir, Biz, sizlerle daha güzel şeylere imza atmalıyız dedi.
     Konuşmaların ardından Asora Ticaret Merkezi önünde, ASO Başkanı Özdebir, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ve diğer davetliler, Çevre Beratı Bayrağı ile Üretirken Koruyoruz logolu ASO 1. OSB Bayrağı göndere çekildi.
    
     Muhabir: Arife Yıldız Ünal
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Ankara 1. OSB, en temiz en Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER