Ankara Kalkınma Ajansından projelere mali destek

Ankara Kalkınma Ajansından projelere mali destek -Ajans, çevreye duyarlı yenilikçi uygulamalar, sosyal kalkınma, kırsal kalkınma ve turizm alanlarına yönelik projelere toplam 27 milyon liralık mali destek sağlayacak


ANKARA (A.A) - Ankara Kalkınma Ajansı, çevreye duyarlı yenilikçi uygulamalar, sosyal kalkınma, kırsal kalkınma ve turizm alanlarına yönelik projelere toplam 27 milyon lira mali destek sağlayacak.
     Ankara Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programlarını düzenlediği etkinlik ile tanıttı.
     Destek programları, çevreye duyarlı yenilikçi uygulamalar, sosyal kalkınma, kırsal kalkınma ve turizm ana başlıklarından oluşuyor. Ajans, bu 4 alandaki projelere toplam 27 milyon lira mali destek sağlayacak.
     Etkinliklerin bugünkü ayağında Sosyal Kalkınma ve Turizm Mali Destek Programları hakkında uygunluk kriterleri, başvuru süreci gibi bilgiler verildi.
     Ankarada çocuk, genç ve yaşlıların sosyal uyum ve entegrasyonun güçlendirilmesini amaçlayan Sosyal Kalkınma Mali Destek Programının toplam bütçesi 5 milyon lira olarak belirlendi. Çocuk ve gençlerin özgünlüklerinin ortaya çıkarılması ve kreatif yeteneklerinin geliştirilmesi alanlarındaki projeler, destek programının öncelikleri arasında yer alıyor. Programa başvurabilecekler arasında kamu kurum ve kuruluşları, kamu niteliğindeki meslek kuruluşları, üniversiteler ve mesleki eğitim kurumları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, endüstri bölgeleri müdürlükleri, sivil toplum kuruluşları, 5355 sayılı kanun kapsamındaki mahalli idare birlikleri, birlik ve kooperatifler bulunuyor.
     Programın asgari destek tutarı 50 bin lira, azami destek tutarı ise 500 bin lira olarak belirlendi. Başvurular, 22 Şubat 2013e kadar, ajansın internet sitesinde bulunan KAYS-PFD Modülü üzerinden elektronik ortamda yapılacak.
    
     -Turizm projelerine toplam 5 milyon liralık destek-
    
     Genel amacı, dört mevsim gerçekleştirilebilir turizm faaliyetleriyle Ankaranın bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilirliğini artırmak olan Turizm Mali Destek Programının toplam bütçesi de 5 milyon lira olarak belirlendi.
     Kamu kurum ve kuruluşları, kamu niteliğindeki meslek kuruluşları, üniversiteler ve mesleki eğitim kurumları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, endüstri bölgeleri müdürlükleri, sivil toplum kuruluşları, 5355 sayılı kanun kapsamındaki mahalli idare birlikleri, birlikler, kooperatifler ve işletmelerin başvurabileceği programın en düşük destek tutarı 250 bin lira, en yüksek tutarı ise 750 milyon lira olarak belirlendi. Programın öncelikleri arasında Ankaranın turistik değerlerinin etkin ve yenilikçi yöntemlerle tanıtılması bulunuyor.
     Turizm Mali Destek Programından yararlanmak isteyenler, 15 Şubat 2013e kadar ajansın internet adresinde bulunan KAYS-PFD Modülü üzerinden başvurularını yapabilecek.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Ankara Kalkınma Ajansından projelere mali destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER