Ankara Valiliğince izin verilmeyen basın açıklaması

Ankara Valiliğince izin verilmeyen basın açıklaması -ADD Başkanı Çölaşan: -Ortada yasakçı bir zihniyetin olduğunu düşünmüyoruz. Kalabalığın fazlalığından dolayı gerçekte önlem alamayacaklarını düşünüyorlar şeklinde yorumlamaya çal


ANKARA (A.A) - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Tansel Çölaşan, Ankara Valiliğince 29 Ekimde 1. Meclis Binası önündeki basın açıklamasına izin verilmemesiyle ilgili, Ortada yasakçı bir zihniyetin olduğunu düşünmüyoruz. Kalabalığın fazlalığından dolayı gerçekte önlem alamayacaklarını düşünüyorlar şeklinde yorumlamaya çalışıyoruz dedi.
     ADD Genel Merkezindeki basın toplantısında konuşan Tansel Çölaşan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında 1. Meclis Binası önündeki basın açıklamasının 34 kurumun birlikteliğiyle yapılmayı amaçlandığını belirtti.
     Çölaşan, ADDnin çağrısıyla bir araya gelen kurumların hiçbirinin illegal olmadığını savunarak Hepsi toplumda saygın yerlere sahiptir. Bunlardan herhangi bir yasadışı eylem beklemek zaten abestir diye konuştu.
     Ankara Valiliğine yaptıkları basın açıklamasına ilişkin ikinci başvurularının da reddedildiğini belirten Çölaşan, şunları kaydetti:
     Halk bir yerde kutlamasını yaparken devlet de olay çıkmaması ve gösterinin provoke edilmemesini sağlamakla görevlidir. Biz ilk dilekçemizde de bu talepte bulunduk fakat esasen 2911 sayılı yasanın ilgili maddesi gereği sadece bildirimde bulunmak yeterliydi. Bunun dışında gelişen tüm olaylar valiliğin başvurunun sonucunu kendi açısından değerlendirmesinden kaynaklanmaktadır.
     Çölaşan, izin talebinin reddedilmesine rağmen valilikle görüşmelerin sürdürüldüğünü ifade ederek Biz o süreci de yürütüyoruz. Ortada yasakçı bir zihniyetin olduğunu düşünmüyoruz. Kalabalığın fazlalığından dolayı gerçekte önlem alamayacaklarını düşünüyorlar şeklinde yorumlamaya çalışıyoruz. O nedenle bu görüşmelerde biz onların desteğini alacağız, biz de kurallarımızı ve sınırlarımızı tabi ki koyacağız. Fakat ben sonucun iyi olacağını düşünmek istiyorum dedi.
     Basın açıklamasına Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ve bazı derneklerin temsilcileri de katıldı.
    
     Muhabir: İzzet Taşkıran
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber Ankara Valiliğince izin verilmeyen basın açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER