Ankaragücünde genel kurula doğru

Ankaragücünde genel kurula doğru -Başkan adayı Mehmet Yiğiner: -Servetleri milyonlarla ölçülmeyecek insanlar nasihat vermeye başlayınca bu işler olmuyor, nasihate doyduk -Dostlarımız, lütfen nasihat vermekten vazgeçsin


ANKARA (A.A) - Ankaragücü Kulübünün 13 Ocak Pazar günü yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıklayan Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (ANKESOB) Mehmet Yiğiner, Servetleri milyonlarla ölçülmeyecek insanlar nasihat vermeye başlayınca bu işler olmuyor, nasihate doyduk dedi.
     Rixos Otelde düzenlediği basın toplantısı düzenleyen Yiğiner, kulübün kapısının herkese açık olduğunu belirterek, isteyen herkesin delege olabileceğini söyledi.
     Yiğiner, takımı ayağa kaldırmaya çalışacaklarını, kulübün temel ihtiyaçlarını karşılamak için yola çıktıklarını ve bunu da kısa sürede başardıklarını ifade ederek, Futbolcularımızın alacaklarını sırası geldikçe ödüyoruz. Hiç ödeme yapmadığımız futbolcu kalmadı diye konuştu.
     Ankaragücünde daha önceki dönemlerde oynayan yabancı futbolcuların alacaklarını da bölüm bölüm ödediklerini ifade eden Yiğiner, Salı günü 47 bin Avro daha ödeyeceğiz. 26 bin, 10 bin, 20 bin Avro şeklinde ödemeler yaptık. Puanımız silinmesin diye ödemelerimizi yapıyoruz dedi.
     Mehmet Yiğiner, ara transfer döneminin bittiği 1 Şubat 2013 tarihine kadar transfer yasağını kaldırmak için uğraşacaklarını vurgulayarak, ancak transfer yasağının kalkması durumunda takımın ligde kalabileceğini söyledi. Yiğiner, sözlerini şöyle sürdü:
     Genç bir takımımız var. Bizim bu takıma en az 5-6 tane tecrübeli futbolcu transfer etmemiz lazım ki başarılı olalım. Dolayısıyla transfer yasağını kaldırmamız lazım. Servetleri milyonlarla ölçülmeyecek insanlar nasihat vermeye başlayınca bu işler olmuyor, nasihate doyduk. Nasihatle birlikte para da versinler. İlk hedefimiz transfer yasağını kaldırmak olacak. Eğer bunu gerçekleştiremezsek her şey çok geç olabilir. Dostlarımız, lütfen nasihat vermekten vazgeçsin ve para vermeye başlasın. Yoksa, bu problemi Mehmet Yiğiner ve arkadaşları tek başına çözemez.
    
     -Melih Beyin manevi desteğini aldık-
    
     Yiğiner, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile dün akşam görüştüklerini belirterek, Kendisi, bu işlerin çok sıkıntılı olacağını, bizim yıpranmamamızı istediğini söyledi. Biz de Allahın izniyle yaparız sayın başkan dedik ve kendisini ikna ettik. Melih Beyin manevi desteğini aldık. Sayın Gökçekin manevi desteği bile bizi uçurmak için yeter dedi.
     Anakaragücünün Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) taraftarların çirkin tezahüratlarından dolayı 1 milyon bin 590 lira ödediğini öğrendiklerini anlatan Yiğiner, biriken paraların bu gibi sebeplerle kesintiye uğradığına dikkati çekti.
     Yiğiner, taraftarın kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini dile getirerek, sözlerine şöyle deam etti:
     Taraftarımızın hem artı, hem de eksi yönleri var. Çok hareketliler, futbol takımlarının istediği taraftar kitlesi. Diğer yandan ise çok agresifler ve çirkin tezahüratlar yapıyorlar. Müslüman ve delikanlı adama iki de bir küfür etmek yakışmaz. Taraftar profilini değiştirmemiz lazım. Gerekirse gruplar halinde eğim desteği vererek bu değişimi gerçekleştireceğiz. İkinci devre aldığımız cezadan dolayı, zaten 5 maç seyircisiz oynayacağız. Sanki bu 5 maçlık seyircisiz oynama cezası, bize mükafat gibi geldi. Herhalde 5 maç rahat edeceğiz.
     Taraftarın asala para vermeden maça giremeyeceğini belirten Yiğiner, Bu dönem verme dönemi, Ankaragücünden alma dönemi değil. Biletsiz bir Allahın kulu maça giremez. Yoksa biz başkan olamayız. Takımın durumu biraz iyi olsun, bilet fiyatlarını da kademeli olarak artıracağız diye konuştu.
    
     -Kurumsallaşmamazı lazım-
    
     Başkan adayı Mehmet Yiğiner, Anakragücünün profesyonel idare edilmediğini ifade ederek, kulübün kurumsallaşması için gereken adımları biran evvel atacaklarını bildirdi.
     Kulübün bir muhasebesinin bile olmadığına dikkati çeken Yiğiner, Kurumsallaşmamız lazım. Şeffaf olacağız, muhasebemiz olacak. Kulüpte bir sürü makbuz kayıp, evrak yok. Pazartesi gününden itibaren kulübü yeniden kurumsal yapıya kavuşturacağız. İşlenmeyen makbuz gördüğümüzde, onun hesabını soracağız dedi.
     Seçimin ardından TBMMye gideceğini anlatan Yiğiner, Siyasi parti liderleriyle görüşeceğiz. Ankaragücünü ayağa kaldırmak için mücadele ediyoruz. Bizim kesinlikle tüm siyasi görüşlere kapımız açık diye konuştu.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Ankaragücünde genel kurula doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER