ANKİSAD Başkanı Akca:

ANKİSAD Başkanı Akca: -Ankarada işsizliğe ve mesleksizliğe çareler oluşturmaya çalışıyoruz


ANKARA (A.A) - Ankara İşadamları ve Sanayiciler Derneği (ANKİSAD) Başkanı Harun Akca, Türkiyenin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için girişimci sayısını arttırması gerektiğini kaydederek, ANKİSAD olarak, Ankarada işsizliğe ve mesleksizliğe çareler oluşturmaya çalışıyoruz dedi.
     ANKİSAD Başkanı Akca, yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak Ankaradaki işsizliğin azaltılması yönünde çaba sarf ettiklerini belirterek, bu kapsamda 60 girişimciye daha Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli girişimcilik kursu verdiklerini ifade etti.
     Ankarada istihdam alanları oluşturmak için böyle bir çalışma yaptıklarına işaret eden Akca, şunları kaydetti:
     Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü, girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş geliştirme merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, istihdamın artırılması, yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesidir. 120 kişiye 70 saatlik eğitim verilecek, eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika alarak yeni iş fikirlerini hayata geçirmek için KOSGEBden destek almaya hak kazanacak.
     Açıklamada ayrıca, kursiyerlerin ortak görüşünün, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ile başarılı ve uzun ömürlü işletmelerin kurulması için iş arayanlar başta olmak üzere kadınlar, gençler, engelliler gibi tüm gruplara uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin verilemeye devam ettirilmesi yönünde olduğu ifade edildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber ANKİSAD Başkanı Akca: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER