Annesini, kardeşlerini ve eniştesini öldüren sanığa

Annesini, kardeşlerini ve eniştesini öldüren sanığa müebbet -Adanada, eniştesi, 2 kız kardeşi ve annesini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı


ADANA (A.A) - Adanada, eniştesi, 2 kız kardeşi ve annesini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
     Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Halil Kılıçın son savunması alındı. Sanık, yaptığı savunmada 4 kişiyi cezaevinde kalp krizinden ölen babaRamazan Kılıçın öldürdüğünü ileri sürdü.
     Babasının olayı gerçekleştirdikten sonra kendisinin hasta olduğunu söyleyerek, suçu üstlenmesini istediğini iddia eden Kılıç, şöyle konuştu:
     Babam Bu iş sana yakışır diyerek silahı bana verdi. Ben de kabul ettim. Babam öldükten sonra da bir süre vasiyeti diyerek devam ettirdim. Ama annem rüyalarımda Oğlum niye kendini yakıyorsun demeye başladı. İnsanlar bana anne katili diyor. Gerçekleri anlatmaya karar verdim.
     Verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti Kılıçı annesi, kız kardeşlerini ve eniştesini tasarlayarak öldürmek suçundan 4 kez hapis ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı.
     Heyet, sanığı azmettirdikleri gerekçesiyle tutuksuz yargılanan sanıklar Mehmet Kılıç (36), Halil Kılıç (54), İsmail Kılıç (44) ve Muhittin Ağaçın (56) beraatına karar verdi.
    
     -İddianameden-
    
     Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, öldürülen Ferdi Taşkıranın sanık Halil Kılıçın kız kardeşi Fatma Taşkıranla evlenerek İstanbula yerleştiği, olay tarihinden 5-6 ay kadar önce Halil Kılıçın annesi Behiye Kesik ve kız kardeşi Hülya Kılıçın da Fatma Taşkıranın hamileliği nedeniyle yardımcı olmak amacıyla İstanbula gittikleri, Hülya Kılıçın ablasının yanında kaldığı sırada eniştesi Ferdi Taşkıran ile aralarında duygusal yakınlaşma olduğunu belirtiliyordu.
     İddianamade, Ferdi Taşkıranın doğumdan sonra Adanadaki baba evine gelen eşi Fatma Taşkıranın yanına gelerek, bir süre kaldıktan sonra baldızı Hülya Kılıçla birlikte evden ayrılıp tekrar dönmediği kaydediliyordu.
     Bu olay üzerine İsmail Kılıç, Halil Kılıç, Mehmet Kılıç ve Muhiddin Ağaçın, Ferdi Taşkıran ile Hülya Kılıçı aramak üzere İstanbula gittiği, bulamadıkları için Adanaya döndükleri, bu sırada Taşkıranla birlikte kaçan Hülya Kılıçın da aile büyükleriyle görüşmek üzere Adanaya geldiğinin belirtildiği iddianamede, sanık Halil Kılıçın Ulubatlı Hasan Mahallesinde Ferdi Taşkıran (30) ve kız kardeşleri Fatma Taşkıran (22), Hülya Kılıç (15) ile annesi Behiye Kesiki (46) tabancayla öldürdüğü iddia ediliyordu.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Annesini, kardeşlerini ve eniştesini öldüren sanığa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER