Annesini emekli ettirdi

Annesini emekli ettirdi -Rize Belediye Başkanı Bakırcıdan, 23 Nisan töreninde annesinin emekli olabilmesi için yardım isteyen Ahmet Doğrunun isteği, hayırsever bir iş adamının katkısıyla gerçekleştirildi


RİZE (A.A) - Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcıdan, 23 Nisan töreninde annesinin emekli olabilmesi için yardım isteyen Ahmet Doğrunun isteği, hayırsever bir iş adamının katkısıyla gerçekleştirildi.
     Rize Atatürk Stadında yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni sırasında Zihni Derin İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki Ahmet Doğru, yanına gelen Belediye Başkanı Bakırcıdan, Babam öldü, yetim kaldık. Annem emekli olamıyor diyerek, yardım istemişti.
     Bunun üzerine araştırma yaptıran Bakırcı, Ahmetin ailesinin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) yaklaşık 28 bin lira borcu olduğunu öğrendi. Bakırcının girişimleri sonucu ailenin borcu isminin açıklanmasını istemeylen bir iş adamı tarafından ödendi, ardından da Ahmetin annesi Reyhan Doğruya emekli maaşı bağlanması için işlemlere başlandı.
     Ahmet Doğru, annesi ile Belediye Başkanı Halil Bakırcıyı makamında ziyaret ederek, teşekkür etti.
     Bakırcı, Ahmetin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde diğer çocuklardan farklı duruşunun kendisini etkilediğini belirterek, Kendisine ilgi gösterince, annesinin emekliliği için yardım istedi. Çocuğumuzun vefat eden babasının 28 bin liralık SGK borcu vardı. Bir iş adamı arkadaşımdan destek isteyerek borcu ödedik. İşlemler başlatıldı, kısa sürede anne aylık almaya başlayacak. Devletin desteği ile yaşamlarını sürdürecekler dedi.
     (MS-TY-MK)
<< Önceki Haber Annesini emekli ettirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER