Antalyada Denize Engel Yok projesi uygulanacak

Antalyada Denize Engel Yok projesi uygulanacak


ANTALYA (A.A) - Engelsiz Yaşam Gençlik Grubunun Antalya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle hazırladığı Denize Engel Yok projesi, AB fonlarından hibe almaya hak kazandı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve proje yazmaları sağlanan Engelsiz Yaşam Gençlik Grubunun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına başvurusunu yaptıkları Eylem 1.2 Gençlik Girişimi Denize Engel Yok projesinin kabul edildiği belirtildi.
     Projeyi Engelsiz Yaşam Gençlik Grubu, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Engelli Bireyler Derneği ve Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesinin ortaklaşa yürütüleceği ifade edilen açıklamada, projenin fiziksel engelleri nedeniyle eğitim, istihdam, sağlık ve sosyal hayata katılım gibi en temel ihtiyaçlarından mahrum kalan bedensel engellilere yönelik olacağı kaydedildi.
     Projenin denize, kuma ve güneşe sağlıklı bedenlerden daha çok ihtiyacı olan engellilerin denizde yüzebilmesi için pilot alan çalışması içerdiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Proje kapsamında Konyaaltı sahilinde engellilerin denizde yüzebilmesi için bir pilot alan çalışması yapılacak. Bu kapsamda sahil ve engelli araç park yeri düzenlemeleri yapılacak, Engelsiz Gündem köşe yazıları ile proje gelişmeleri paylaşılacak. Projedeki düşünceleri gerçekleştirmek için gençlere çağrı yapıyoruz. İlgilenen gençlerin 2495228 numaralı telefona ya da grupengelsizyasam@gmail.com mail adresine projeye katılmak istediklerini bildirmeleri yeterli olacak.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada Denize Engel Yok projesi uygulanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER