Antalyada Türk Tarihi Konferansları programı

Antalyada Türk Tarihi Konferansları programı -Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Çal: -Batılılaşır, şehirleşirken, eski kültürümüzün özelliklerini koruyamadık (Fotoğra


ANTALYA (A.A) - Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Çal, Batılılaşır, şehirleşirken, eski kültürümüzün özelliklerini koruyamadık dedi.
     Prof. Dr. Halit Çal, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından AKM Perge Salonunda düzenlenen Türk Tarihi Konferansları programına konuşmacı olarak katıldı.
     Konferansta Dünya kültür mirasına Türklerin katkısı konu hakkında açıklamada bulunan Çal, her milletin kendine özgü bir karakterle tanındığını söyledi.
     Tarihte Yahudilerin ticaret, Ermenilerin zanaatle anıldığını, Türklerin de savaşçı bir millet olarak bilindiğini vurgulayan Çal, bu durumun günümüzde karşılığının bulunmadığını ifade etti. Türklerin uluslararası alanda kendilerine abartılı yakıştırmalar yaptığını savunan Çal, Filenin sultanları, potanın perileri, oniki dev adam gibi lakaplar takıyoruz. Sanki dünya şampiyonu olmuşlar, olimpiyat derecesi almışlar gibi. Ama bakıyorsunuz dünya çapında hiç bir başarıları yok. Fatih Terime İbrahim Tatlısese imparator diyoruz. Bu unvanlar, bizdeki aşırı abartma alışkanlığından geliyor. Medyanın da gazıyla devam eden bu alışkanlığın hiç bir faydası yok. Bizi bir yere götürmez. Abartıyla bir yere varılmaz diye konuştu.
     Türklerin Osmanlının çöküşüne kadar batıyı hep küçük gördüğünü ifade eden Çal, Avrupanın kendilerini geçtiğini çok geç farkettiklerini vurguladı. Türklerin okuyan bir toplum olmadığını bu nedenle 5 bin yıllık tarihinin en kötü dönemini geçirdiğini anlatan Çal, Batılılaşır, şehirleşirken eski kültürümüzü koruyamadık. Sıkıntılar buradan doğuyor dedi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Antalyada Türk Tarihi Konferansları programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER