Antalyada Uğur Mumcu Hukuk Ödülü tartışması

Antalyada Uğur Mumcu Hukuk Ödülü tartışması -Bir grup avukat, Antalya Barosunun Uğur Mumcu Hukuk Ödülünün Van Barosu avukatlarından Müjde Tozbey Erdene verilmesi kararını iptal etmesine tepki gösterdi (Fotoğraflı-Gö


ANTALYA (A.A) - Antalyada bir grup avukat, Antalya Barosunun Uğur Mumcu Hukuk Ödülünün Van Barosu avukatlarından Müjde Tozbey Erdene verilmesi kararını iptal etmesine tepki gösterdi.
     Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu Başkan Yardımcısı Zeliha Şengöz, baroya üye bir grup avukat ile adliye binası önünde yaptığı basın açıklamasında, Antalya Barosu tarafından her yıl verilen Uğur Mumcu Hukuk Ödülünün baroya bağlı Kadın Hakları Kurulunca bu yıl Van Barosu avukatlarından Müjde Tozbey Erdene verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.
     Kararın Antalya Barosu Yönetim Kurulu tarafından 9 Ocakta onaylandığını bildiren Şengöz, ancak bir süre sonra karara bazı avukatların itiraz ettiğini, bunun üzerine baro yönetim kurulunun 16 Ocakta Erdene ödül verilme kararını iptal ettiğini kaydetti.
     Şengöz, şöyle konuştu:
     Avukat Müjde Tozbey Erdenin TKP üyesi olduğu ve siyasi kimliği nedeniyle ödül verilmesine bazı avukatlar itiraz etti. Antalya Barosu Yönetim Kurulu, 6 şikayet dilekçesine istinaden baroda oluşan bir algı gibi bir gerekçeyle kararından 6ya karşı 5 oyla vazgeçti. Yönetim kurulu bu kararı hiçbir yasal ve meşru bir temele dayandırmamış, iftiralara kulak asarak maalesef yanılgıya düşmüştür. Antalya Barosu başka siyasi fikirden olan insanlara tahammülünün olmadığını ortaya koymuş, meslektaşlarımızın kadın hakları alanında vermiş olduğu mücadeleyi görmezden gelerek siyasi kimliğini bu ödüle alet edilmesine izin vermiştir. Bu haliyle ödül, Uğur Mumcunun önüne geçmiştir.
     Uğur Mumcu Hukuk Ödülünün bir hukuk ödülü olduğunu, siyasi bir ödül olmadığını ifade eden Şengöz, Van gibi törenin, ekonomik ve toplumsal baskıların olduğu bir yerde kadın mücadelesine hayatı pahasına katkıda bulunan avukat Erdene siyasi bir takım gerekçelerle ödülün verilme kararından dönülmesini kınıyoruz dedi.
     Avukatlar, açıklamanın ardından adliye önünden ayrıldı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada Uğur Mumcu Hukuk Ödülü tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER