Antalyada kazaların sık yaşandığı noktalara denetim

Antalyada kazaların sık yaşandığı noktalara denetim -Valilik koordinasyonuyla düzenlenen Kent Trafik Toplantılarıyla Antalyada kazaların sık yaşandığı noktalarda alınabilecek tedbirler görüşüldü


ANTALYA (A.A) - Valilik koordinasyonuyla düzenlenen Kent Trafik Toplantılarıyla Antalyada kazaların sık yaşandığı noktalarda alınabilecek tedbirler görüşüldü.
     Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Valilik koordinasyonunda düzenlenen ve İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen Kent Trafik Toplantıları ile Antalyada trafik kazalarının analizlerinin yapıldığı, kazaların sız meydana geldiği noktalarda alınabilecek tedbirlerin görüşüldüğünü belirtti.
     Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün sorumluluk alanı içinde trafik kazalarının yoğun olarak meydana geldiği yerlerde denetimlerin artırıldığını kaydeden Aktuğ, Antalyada araç yoğunluğu bakımından ilk sırada yer alan, turizm taşımacılığının yoğun olduğu ve trafik kazalarının diğer güzergahlara oranla daha fazla meydana geldiği Antalya-Manavgat-Alanya karayolunda trafik denetiminin sürekliliği algısını oluşturabilmek amacıyla trafik ekipleri tarafından denetimlerin sürdürüldüğünü kaydetti.
     Bu kapsamda Antalya-Alanya ilçesi arasında aynı saatte ve aynı istikamette, yine Antalya-Korkuteli ilçesi arasında aynı saatte ve aynı istikamette hız koridoru uygulaması ile koordineli olarak hız kontrolü yapıldığına işaret eden Aktuğ, Bu uygulamalarda denetime tabi tutulan araç sürücüleri, gittiği yönde birçok defa radar uygulaması ile karşılaşacak. Can güvenliği açısından hız sınırını aşmadan seyahat yapmaları hususunda sözlü olarak ikaz ediliyorlar dedi.
     Antalyadaki trafik kazalarını önlemek amacıyla kazaların yoğun olarak meydana geldiği mevki ve kavşaklar ile karayoluna ikaz ve işaretlerinin eksik bulunduğu mevkilerde önlemlerin artırılarak devam edildiğini bildiren Aktuğ, 2012 yılında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk güzergahlarındaki denetimlerde, bir önceki yıla göre yüzde 28lik bir artış oldu. Bu denetimler sonucu ve yapılan iyileştirme çalışmaları neticesinde Antalya-Manavgat-Alanya güzergahındaki ölümlü kaza oranlarında da yüzde 32lik bir azalma oldu. Trafik ekiplerince hız koridoru uygulamaları, radar uygulamaları, seçici göz uygulamaları artarak devam edecektir diye konuştu.
     Alınan önlemler kapsamında trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı yerlerin başında gelen Antalya-Burdur karayolundaki Çubukbeli, Antalya-Manavgat karayolundaki Pınarlı Kavşağı ve aynı güzergahtaki Çandır mevkilerinde trafik kazalarında düşüş yaşandığını vurgulayan Aktuğ, trafik akış yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde yapılan denetimler ve mühendislik hizmetleri sonucunda kaza oranlarında büyük düşüşlerin gözlemlendiğini söyledi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada kazaların sık yaşandığı noktalara denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER